Το πρώτο triple double του Ίνγκραμ έδωσε τη νίκη τους Πέλικανς, οι Νικς έχασαν στο Ορλάντο (vids)

Μπράντον Ίνγκραμ

i

© photo by Ron Jenkins / Getty Images / Ideal Images

Το πρώτο triple double του Ίνγκραμ έδωσε τη νίκη τους Πέλικανς, οι Νικς έχασαν στο Ορλάντο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:30 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 24.03.2023

Ο Μπράντον Ίνγκραμ με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ οδήγησε τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς στη νίκη (115-96 ) επί των Σάρλοτ Χόρνετς, την ώρα που οι Νιου Γιορκ Νικς έχαναν τρίτο σερί ματς, αυτή τη φορά στο Ορλάντο από τους Μάτζικ με 111-106.

Χρειάστηκε 403 παιχνίδια στο ΝΒΑ για να κάνει το πρώτο του triple double, αλλά όταν ο Μπράντον Ινγκαμ το αποφάσισε το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο και έδωσε τη νίκη στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς με 115-96 απέναντι στους αδιάφορους (ομολογουμένως) Σάρλοτ Χόρνετς

Ο 26χρονος φόργουορντ, Νο 2 στο Draft του 2016 (από τους Λέικερς) διανύει την έβδομη σεζόν του στο ΝΒΑ και την τέταρτη με τους Πελεκάνους. Φέτος, έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Νέα Ορλεάνη. Κόντρα στους Χόρνετς έκανε μία σπουδαία εμφάνιση και τελείωσε το ματς με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Μάλιστα, είχε ήδη «τριπλή» επίδοση από την τρίτη κιόλας περίοδο και είναι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που κατάφερε κάτι τέτοιο. Ο πρώτος ήταν ο Τζαμάλ Μάσμπερν το 2003 και δεύτερος ο... άτυχος Λόνζο Μπολ το 2020.

Σημειωτέων, ο Ίνγκραμ έγινε και ο τρίτος παίκτης του οργανισμού που έκανε triple double με 30 πόντους και μπήκε στη λίστα μαζί με τους Κρις Πολ και ΝτεΜάρκους Κάζινς. 

Όλα αυτά την ώρα που οι Πέλικανς χωρίς τον τραυματία Ζάιον Ουίλιαμς συνεχίζουν να διεκδικούν μία θέση στα play in της Δύσης και αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 36-37 βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τους Ντάλας Μάβερικς, τους Λ.Α. Λέικερς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Ορλάντο - Νέα Υόρκη: 111-106

Ο Μπαντσέρο πλήγωσε τους Νικς στην τρίτη τους σερί ήττα 

Με 21 πόντους του rookie Πάολο Μπαντσέρο, ένα κρίσιμο τρίποντο από τα χέρια του 1'26'' πριν το τέλος του αγώνα και δύο εύστοχες βολές τα τελευταία δευτερόλεπτα οι Ορλάντο Μάτζικ νίκησαν με 111-106 τους Νιου Γιορκ Νικς που είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι θα λάβουν μέρος στα φετινά play offs αλλά αντιλαμβάνονται ότι θα έχουν μειονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο. Διότι μετά από αυτή την ήττα και την τρίτη διαδοχική τους είναι σχεδόν αδύνατο πλέον να προλάβουν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και να τους πάρουν την τέταρτη θέση της Ανατολής. 

Οι Μάτζικ πέραν του Μπαντσέρο είχαν τον Κόουλ Άντον να έρχεται από τον πάγκο και να βάζει 18 πόντους, ενώ οι Ουέντελ Κάρτερ και Φραντζ Βάγκνερ είχαν από 16. 

Για την ομάδα της Νέας Υόρκης οι νεαροί Κουεντίν Γκράιμς και Ιμάνιουελ Κουίκλι είχαν από 25 πόντους, ενώ ο Τζούλιους Ραντλ πρόσθεσε 23. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η απουσία του τραυματία Τζέιλεν Μπράνσον ήταν κομβική.