Με τριάδα... φωτιά οι Νικς αντέδρασαν και ισοφάρισαν κόντρα στους Χιτ

Τζούλιους Ραντλ

i

© photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Με τριάδα... φωτιά οι Νικς αντέδρασαν και ισοφάρισαν κόντρα στους Χιτ

Χρήστος Τσάλτας 06:27 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:27 - 03.05.2023

Τζέιλεν Μπράονσον, Τζούλιους Ράντλ και Αρ Τζέι Μπάρετ ανέλαβαν δράση και οι Νιου Γιορκ Νικς ανεβάζοντας στροφές στην τέταρτη περίοδο επικράτησαν των Μαϊάμι Χιτ (111-105), κάνοντας το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Μετά την ήττα στο Game 1 της σειράς, οι Νιου Γιορκ Νικς έβγαλαν αντίδραση. Και το έκαναν με τρόπο που δείχνει πως έχουν σκληράδα και χαρακτήρα στα δύσκολα. Η ομάδα του Τομ Θίμποντο αντιμετώπισε τους Χιτ και φέρνοντας στα μέτρα της την αναμέτρηση στην τέταρτη περίοδο πήρε αυτό που ήθελε και πάει στο Μαϊάμι για ένα -τουλάχιστον- break που θα φέρει και πάλι τους Νικς σε θέση οδηγού.

Οι Μαϊάμι Χιτ παρατάχθηκαν χωρίς τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τους, Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο Game 1 και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Μια απουσία που επηρέασε σημαντικά την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα, ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν οι Χιτ αναζητούσαν λύσεις στο σκοράρισμα.

Οι Νικς από την άλλη έκαναν εξαιρετικό φινάλε στην αναμέτρηση και πήραν αυτό που ήθελαν. Κάτι που οφείλουν στην τριάδα Μπράνσον-Ραντλ-Μπάρετ, που έκανε τη... δουλειά με τον καλύτερο τρόπο.

Ο πρώτος τελείωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 10/19 σουτ και 5 ριμπάουντ, με τον Ραντλ να προσθέτει 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Μπάρετ, που αποτέλεσε τρίτο πόλο στην επίθεση, πρόσθεσε 24 πόντους και 8/17 σουτ. Καθοριστική και η παρουσία του Τζος Χαρτ, που μέτρησε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλάζοντας τις ισορροπίες με την εικόνα του στην άμυνα.

Στην αντίπερα όχθη, οι Χιτ για ένα ημίχρονο είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, όμως η απουσία του Μπάτλερ φάνηκε στα κρίσιμα σημεία. ο Κέιλεμπ Μάρτιν με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με τον Γκέιμπ Βίνσεντ να ακολουθεί με 21 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 17 πόντους μέτρησε ο Μαξ Στρους.

Με τη σειρά πλέον στο 1-1, οι δύο ομάδες μεταφέρονται στην South Beach για 2 παιχνίδια στην έδρα των Χιτ, οι οποίοι αναμένεται να έχουν και πάλι στη σύνθεσή τους τον Τζίμι Μπάτλερ, την ώρα που οι Νικς «έχτισαν» μομέντουμ μέσα από τη νίκη, αλλά και την εμφάνισή τους στο Game 2.