Φοίνιξ Σανς: Το στατιστικό που τους φέρνει με την πλάτη στον τοίχο στα πλέι οφ

Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

Φοίνιξ Σανς: Το στατιστικό που τους φέρνει με την πλάτη στον τοίχο στα πλέι οφ

Χρήστος Τσάλτας 17:11 - 02.05.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης, κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, με την ομάδα της Αριζόνα να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και με το παρελθόν να μην είναι σύμμαχός της.

Στο Game 2 η άμυνα των Νάγκετς έκανε τη διαφορά και κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας τους παίκτες του Μόντι Ουίλιαμς η δουλειά έγινε. Πλέον η ομάδα του Κολοράντο προηγείται στη σειρά των ημιτελικών με 2-0, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους Φοίνιξ Σανς, ενόψει συνέχειας.

Την ώρα που στο στρατόπεδο των «Ήλιων» επικρατεί αγωνία με την κατάσταση του Κρις Πολ, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια του Game 2, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για τους Σανς.

Ποιο είναι αυτό; Το παρελθόν τους σε σειρές πλέι οφ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Σανς έχουν βρεθεί 13 φορές πίσω στο σκορ με 2-0 σε σειρές πλέι οφ, μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς. Ουδέποτε κατάφεραν να γυρίσουν σειρά από το 0-2, μπαίνοντας σε αυτή την κατάσταση για 14η φορά στην ιστορία του franchise.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Ντέβιν Μπούκερ, του Κέβιν Ντουράντ και της παρέας τους. Το Game 3 στην Αριζόνα θα είναι κομβικό για την εξέλιξη της σειράς, την ίδια ώρα που οι Σανς θα πρέπει να βρουν αντίδοτο στο μαρκάρισμα του Νίκολα Γιόκιτς για να καταφέρουν να αλλάξουν τις ισορροπίες της σειράς.

Tags: