Ασταμάτητος Μάρεϊ και 1-0 οι Νάγκετς κόντρα στους Σανς (vids)

Τζαμάλ Μάρεϊ

i

© photo by Aaron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Ασταμάτητος Μάρεϊ και 1-0 οι Νάγκετς κόντρα στους Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:28 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 30.04.2023

Απαρατήρητοι πέρασαν οι 56 πόντοι των Ντουράντ και Μπούκερ, από τη στιγμή που Τζαμάλ Μάρεϊ με 34 πόντους και 6 τρίποντα αποφάσισε πως οι Ντένβερ Νάγκετς θα νικήσουν με 125-107 τους Σανς στην πρεμιέρα των ημιτελικών της Δύσης - Στο πλευρό του ο Γιόκιτς με 24 πόντους και 19 ριμπάουντ.

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ έδειξε κάποιες από τις (άγριες) διαθέσεις του στον πρώτο γύρο των play offs κόντρα στους Τίμπεργουλβς. Τώρα όμως ανεβάζει το επίπεδο και είναι έτοιμος να στηρίξει όσο δεν πάει άλλο τον Νίκολα Γιόκιτς, ώστε οι Νάγκετς να στείλουν για διακοπές και τους Φοίνιξ Σανς.

Προς το παρόν, ο 26χρονος γκαρντ με 34 πόντους και έξι εύστοχα τρίποντα σε 10 προσπάθειες, μαζί με εννέα τελικές πάσες, διέλυσε κάθε προσπάθεια αντίστασης των Σανς στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της δυτικής περιφέρειας. Αυτός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ντένβερ μέχρι το επιβλητικό 125-107.

Στο 1-0 του Ντένβερ πάντως, συμμετείχαν κι άλλοι. Δεν ήταν μόνος του. Κατ' αρχάς, ο Νίκολα Γιόκιτς κάλυψε τα νώτα του σε κάθε κατοχή. Ήταν εκεί για να σκοράρει όποτε χρειάστηκε (24 πόντοι) και για να πάρει όλα τα ριμπάουντ (19). Είχε και 5 ασίστ, αλλά αυτές δεν λογίζονται ως επιτυχία για τον Σέρβο που έχει σχεδόν διπλάσιες για μέσο όρο. Τρίτος της παρέας για τους Σβόλους ήταν ο Άαρον Γκόρντον, ο οποίος πρόσθεσε 23 πόντους με 9/13 προσπάθιες, εκ των οποίων οι 3/4 ήταν σε σουτ τριών πόντων. 

Στα μακρινά σουτ στηρίχθηκε το Ντένβερ. που έβαλε συνολικά 16 τρίποντα (τρία πρόσθεσε και ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ), την ώρα που οι 29 πόντοι του Κέβιν Ντουράντ και οι 27 του Ντέβιν Μπούκερ πέρασαν απαρατήρητοι. Ο Ντιαντρέ Έιτον αν και ταλαντούχος σέντερ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο απαιτητικό μαρκάρισμα του Γιόκιτς, ενώ ο 37χρονος Κρις Πολ (11 πόντοι, 5 ασίστ), δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Μάρεϊ -σε καμία περίπτωση.

H σειρά συνεχίζεται στο Ντένβερ, αφού οι Νάγκετς έχουν το πλεονέκτημα έδρας έναντι όλων των ομάδων της Δύσης, αλλά μόνο αν συναντήσουν τους Μπόστον Σέλτικς στον τελικό του ΝΒΑ θα αγωνιστούν με μειονέκτημα. Μιας και μόνο οι Κέλτες και οι αποκλεισμένοι Μπακς είχαν καλύτερο ρεκόρ από αυτούς στην κανονική διάρκεια της σεζόν.