Η νέα... ζωή του Νεμάνια Μπιέλιτσα: Αναλαμβάνει πόστο σε ομάδα-έκπληξη

Νεμάνια Μπιέλιτσα

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η νέα... ζωή του Νεμάνια Μπιέλιτσα: Αναλαμβάνει πόστο σε ομάδα-έκπληξη

Χρήστος Τσάλτας 13:13 - 21.04.2024

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα έβαλε τέλος στην καριέρα του, ως αθλητής, όμως παραμένει ενεργός στο μπάσκετ, καθώς αναλαμβάνει χρέη επικεφαλής των μπασκετικών δραστηριοτήτων της Μπαχτσεσεχίρ.

Για μια 20ετία, περίπου, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκφραστές του σερβικού μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Η ικανότητά του να σκοράρει, αλλά και να έχει συνέπεια στην άμυνα τον έκανα ξεχωριστή φιγούρα στο μπάσκετ της χώρας, φτάνοντας μάλιστα ως και το ΝΒΑ.

Την σεζόν 2021-22 ο Μπιέλιτσα κατέκτησε το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του. Έκτοτε όμως, άρχισαν τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να βάλει τέλος στην μακρά του πορεία στα παρκέ, παρά το γεγονός πως είχε φτάσει σε συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του τη φετινή σεζόν.

Ο «Μπέλι», όμως δεν θα μείνει για πολύ καιρό μακριά από το μπάσκετ. Κι αυτό γιατί θα ξεκινήσει μια νέα πορεία, όχι στα παρκέ αλλά στα γραφεία. Αυτό γιατί η Μπαχτσεσεχίρ γνωστοποίησε πως ο Σέρβος άσος θα είναι ο νέος υπεύθυνος των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας, ξεκινώντας έτσι μια νέα πορεία στο άθλημα, αυτή τη φορά όμως ως παράγοντας.

Τα νέα του καθήκοντα θα ξεκινήσουν με την έναρξη της σεζόν 2024-25, με τον Μπιέλιτσα πλέον να έχει πολλή δουλειά στον τομέα οργάνωσης της ομάδας. Η Μπαχτσεσεχίρ είναι ομάδα από την Πόλη και τη φετινή σεζόν βρίσκεται στον τελικό του FIBA Europe Cup, διεκδικώντας το κύπελλο κόντρα στην γερμανική Κέμνιτζ, στην οποία αγωνίζεται ο άλλοτε φόργουορντ του Λαυρίου, του ΠΑΟΚ και της Λάρισας, Ουσμάν Κρουμπάλι.