Νέο πρόβλημα στην Σερβία: Off για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Σμάιλαγκιτς

Νέο πρόβλημα στην Σερβία: Off για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Σμάιλαγκιτς

Χρήστος Τσάλτας 10:23 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 15.08.2023

Τα προβλήματα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Σερβία, η οποία δεν υπολογίζει ούτε στην παρουσία του Άλεν Σμάιλαγκιτς, για τον οποίο ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποκάλυψε πως δεν θα ταξιδέψει στη Μανίλα.

Η φετινή προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Σερβίας συνεχίζεται με πολλά εμπόδια και αρκετή περιπέτεια. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς στοχεύει στη διάκριση, ωστόσο οι απουσίες είναι αρκετές και πολύ σημαντικές.

Πέραν των Γιόκιτς, Μίτσιτς, Κάλινιτς, Τεόντοσιτς, που εξ αρχής ήταν εκτός αποστολής για την ομάδα της Σερβίας, στην διάρκεια της προεοτιμασίας ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα πρόβλημα, καθώς ο Πέσιτς δεν υπολογίζει στην παρουσία του Άλεν Σμάιλαγκιτς.

Σβέτισλαβ Πέσιτς © Intime

Ο Σέρβος σέντερ της Παρτίζαν ταλαιπωρήθηκε από μια ασθένεια, η οποία αποδυνάμωσε τον οργανισμό του. Όπως τόνισε μάλιστα ο προπονητής των Σέρβων «Δυστυχώς δεν μπορούμε να βασιστούμε στον Σμάιλαγκιτς. Έίχε μια σοβαρή ασθένεια, πλέον είναι καλύτερα, αλλά έχασε 6-7 κιλά και δεν ήταν καθόλου στην προπόνηση».

Εκτός αποστολής τέθηκε και ο Όγκνιεν Γιάραμαζ, αλλά και ο Ούρος Τριφούνοβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν μπορεί να ενισχύσει την εθνική Σερβίας αυτό το καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει τεθεί και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος παραδέχτηκε πως δεν βρίσκεται στο 100% και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας του στις Φιλιππίνες.

Όπως γίνεται κατανοητό, το βάτος αυτό το καλοκαίρι πέφτει στους ώμους των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μάρκο Γκούντουριτς, που αναμένεται να ηγηθούν για την Σερβία αυτό το καλοκαίρι στην προσπάθεια διάκρισης και κατάκτησης ενός μεταλλίου στο μεγάλο μαπσκετικό ραντεβού του καλοκαιριού.