Νεραντζάκης: «Χάσαμε από το 69% στο δίποντο της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει σουτέρ»

Στάθης Νεραντζάκης

Νεραντζάκης: «Χάσαμε από το 69% στο δίποντο της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει σουτέρ»

Χρήστος Τσάλτας 21:48 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:48 - 02.03.2024

Ο Στάθης Νεραντζάκης αναφέρθηκε στα αίτια που ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ, στο PAOK Sports Arena και υπογράμμισε το έλλειμμα στην περιφέρεια.

Όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

«Ήταν δίκαιη η επικράτηση της ΑΕΚ. Ο βασικός λόγος ήταν το αμυντικό κομμάτι της ομάδας, δεχθήκαμε πολλούς πόντους και η αντίπαλη ομάδα σκόραρε με 69% στο δίποντο. Αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι».

Για τα απογοητευτικά ποσοστά του ΠΑΟΚ στο τρίποντο: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σεζόν. Σε ελάχιστα ματς ήμασταν καλοί στην περίμετρο. Η ομάδα δεν έχει σουτέρ, δεν έχει αυτό το προνόμιο. Βασικό είναι ότι η ομάδα δεν έχει σουτέρ και μπορώ να βασιστώ πάνω τους».

Για το τι άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο: «Μπήκαμε κάποια καλάθια σε εκείνο το σημείο. Η ΑΕΚ έχει τους παίκτες να τα εκτελέσουν. Θα πρέπει να δούμε στο βίντεο τα λάθη που έγιναν στην τέταρτη περίοδο. Χάσαμε στο πρώτο πεντάλεπτο του τέταρτο δεκαλέπτου την επαφή με το σκορ και την ψυχική δύναμη να αντέξουμε μέχρι το τέλος».

Για την επίδοση των παικτών και τις αποφάσεις τους στο τελευταίο δεκάλεπτο: «Αυτό που μπορώ να διακρίνω είναι ότι προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι μέσα από την επίθεση κι αυτό δεν ήταν κάτι που ζητούσαμε. Η άμυνα θα μας έδινε την ώθηση για να μείνουμε συμπαγείς και ανταγωνιστικοί. Το αμυντικό κομμάτι δεν λειτούργησε καλά, γιατί οι παίκτες σκέφτονταν πώς θα εκτελέσουν στην επίθεση. Μέσα από την άμυνα κερδίζονται τα παιχνίδι κι όχι μέσα από την επίθεση».