Οι Ναγκετς περιμένουν τον αντίπαλο και ο Γιόκιτς ενημερώνει πως «αν έχει ήλιο θα κάτσω έξω στην πισίνα» (vid)

Οι Ναγκετς περιμένουν τον αντίπαλο και ο Γιόκιτς ενημερώνει πως «αν έχει ήλιο θα κάτσω έξω στην πισίνα» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 12.05.2023

Ο Νίκολα Γιόκιτς αφού απέκλεισε τους Σανς τώρα είπε ότι «θα χαλαρώσω και θα περιμένω να μάθω τον αντίπαλο». Οι Νάγκετς έφθασαν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους σε τελικούς περιφέρειας, εκεί όπου μετράνε μόνο ήττες και τις τρεις τελευταίες φορές αποκλείστηκαν από τους Λέικερς.

Όπως οι Μπακς επένδυσαν πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για να κατακτήσουν το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (και τα κατάφεραν το 2021), οι Ντένβερ Νάγκετς έδωσαν τα κλειδιά της πόλης και της ομάδας στον Νίκολα Γιόκιτς για να τους προσφέρει το πρώτο τους. 

Οι Σβόλοι έχουν φθάσει τέσσερις φορές στην ιστορία τους στο επίπεδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, δηλαδή τους τελικούς της Δύσης, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του δαχτυλιδιού. Μάλιστα, τις τρεις τελευταίες φορές που έφθασαν να διεκδικούν τον τίτλο της περιφέρειας αντίπαλός του ήταν οι Λέικερς. Απ' αυτούς αποκλείστηκαν το 2020 στη «φούσκα» του Ορλάντο με 4-1 -σε πανδημικούς καιρούς-, από αυτούς είχαν αποκλειστεί και το 2009 (4-2) και το 1985 (4-1). Η πρώτο τους αποκλεισμός για την ιστορία, ήρθε το 1978 από τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς. 

Τα δύο απίστευτα διαδοχικά καλάθια: Όταν τους Νάγκετς τους… ήθελε η μπάλα! (vid)
NBA

07:16 - 12.05.2023

Τα δύο απίστευτα διαδοχικά καλάθια: Όταν τους Νάγκετς τους… ήθελε η μπάλα! (vid)

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ πέταξε τη μπάλα στα τυφλά και ευστόχησε, ενώ στην επόμενη επίθεση των Νάγκετς, ο Μπρους Μπράουν πήγε για ασίστ, αλλά η πάσα του κατέληξε στο καλάθι, όχι στον συμπαίκτη του.

Ίσως να τους συναντήσουν και φέτος, καθώς ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του προηγείται των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 3-2, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/5) παίζουν κρίσιμο παιχνίδι στο Λ.Α. 

Τώρα όμως, οι Νάγκετς έχουν λίγο χρόνο ξεκούρασης και θα έχουν ακόμα περισσότερο αν οι Πολεμιστές ισοφαρίσουν. Σε αυτό το μεσοδιάστημα ο Νίκολα Γιόκιτς αποκάλυψε ποιο θα είναι το πρόγραμμά του. 

«Ελπίζω να έχει λιακάδα για να κάθομαι έξω στην πισίνα», είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε πως «θα κάνω ότι μπορώ για να χαλαρώσω. Θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου, θα δω τις ιπποδρομίες στην Ιταλία που παίρνει μέρος ένας φίλος μου», κατέληξε και αποχώρησε...  

Οι Νάγκετς όποιον και να συναντήσουν στον δρόμο τους, έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και το υλικό για να πάρουν για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της περιφέρειας και για να δοκιμάσουν (επίσης για πρώτη φορά) την τύχη τους σε τελικούς ΝΒΑ.