Νίκολα Γιόκιτς: «Δεν σημαίνει τίποτα η επίδοσή μου - Ο Μάρεϊ είναι τρομερός ηγέτης»

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by AAron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Νίκολα Γιόκιτς: «Δεν σημαίνει τίποτα η επίδοσή μου - Ο Μάρεϊ είναι τρομερός ηγέτης»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:13 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 08.06.2023

Το μοναδικό triple double του Νίκολα Γιόκιτς με τους 30+ πόντους και τα 20+ ριμπάουντ «δεν σημαίνει τίποτα», σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς σημασία έχει μόνο η νίκη και το γεγονός ότι ο Τζαμάλ Μάρεϊ «παίζει σαν... φαινόμενο και είναι ηγέτης και γεννημένος νικητής».

Ο Νίκολα Γιόκιτς όταν δεν χρησιμοποιεί το χιούμορ του για να απαντήσει σε κάποια ερώτηση που του τίθεται κάνει... ευρωπαϊκού τύπου δηλώσεις. Οποιοσδήποτε αμερικάνος παίκτης είχε ολοκληρώσει έναν τελικό του ΝΒΑ με 32 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ, όπως έκανε αυτός στη δεύτερη νίκη των Νάγκετς επί των Χιτ, θα είχε επικεντρωθεί στο άτομό του και θα είχε δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό του. Θα ήταν περήφανος και ίσως να θεωρούσε το άτομό του μοναδική περίπτωση στα χρονικά. 

Ο Σέρβος όμως, όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει η μοναδική του επίδοση, που έσπασε κάθε ρεκόρ στους NBA Finals, απάντησε πως «δεν σημαίνει και πολλά». Αμέσως μετά εξήγησε πόσο σπουδαίος είναι ο συμπαίκτης του Τζαμάλ Μάρεϊ

Σακίρα, Νεϊμάρ, Πογκμπά: Η τριάδα των Χιτ που έφερε... ατυχία (vid)
NBA

08:45 - 08.06.2023

Σακίρα, Νεϊμάρ, Πογκμπά: Η τριάδα των Χιτ που έφερε... ατυχία (vid)

Στο Μαϊάμι διακοπές κάνουν αμέτρητες διασημότητες από όλα τα είδη θεάματος, αλλά ως πιστοί των Χιτ εμφανίστηκαν η Σακίρα και οι σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ και Πολ Πογκμπά. Ολοι μαζί είδαν την ήττα της ομάδας που υποστηρίζουν στον τρίτο τελικό του NBA.

«Το έχω ξαναπεί...», υπενθύμισε, «παίζει φοβερά σε όλη τη διάρκεια των Play Offs. Είναι φαινόμενο! Είναι ηγέτης, είναι γεννημένος νικητής και το αποδεικνύει κάθε μέρα». Ο 26χρονος γκαρντ έκανε κι αυτός triple double στο ίδιο παιχνίδι και ποτέ ξανά δίδυμο μιας ομάδας δεν τα είχε καταφέρει μέχρι που εμφανίστηκαν οι δύο Σβόλοι... χρυσού. 

Πάντως, ο Joker δεν ξέχασε και τον τρίτο της παρέας. Όχι τον Άαρον Γκόρντον με το double double του (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά τον νεαρό Κρίστιαν Μπράουν. Ο 22χρονος rookie, Νο 21 του Draft, έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Έμεινε στο γήπεδο 19 λεπτά και είχε 15 πόντους, με 7/8 σουτ, 4 ριμπάουντ και «το αξιοθαύμαστο στην περίπτωσή του είναι πως παίζει επιθετικά σε κάθε φάση. Είναι πολύ καλός και έχει μέλλον στο πρωτάθλημα», είπε ο Γιόκιτς.