Ο Νίκολα Γιόκιτς «τερμάτισε» το μπάσκετ με εμφάνιση βγαλμένη από το NBA 2K! (vid)
i

@Photo by AAron Ontiveroz/The Denver Post

Ο Νίκολα Γιόκιτς «τερμάτισε» το μπάσκετ με εμφάνιση βγαλμένη από το NBA 2K! (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:52 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 29.05.2024

Σεμινάριο μπάσκετ στην Ball Arena, με βασικό... ομιλητή τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος παρέδωσε μάθημα πώς να «διαλύει» ένας παίκτης μια ολόκληρη άμυνα μόνος του!

Τα λόγια κάποιες φορές μοιάζουν πολύ φτωχά για να περιγράψουν αυτά που βλέπει το μάτι. Στην περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς και των όσων κάνει στα φετινά playoffs του ΝΒΑ η ατάκα αυτή φαίνεται να ταιριάζει γάντι.

Ο Σέρβος «γίγαντας» μετά τα 2 πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών της Δύσης, κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, μπήκε σε... beast mode και η άμυνα της ομάδας του Κρις Φιντς «ένιωσε» την οργή του με τον πιο εμφατικό τρόπο. Τι κι αν απέναντί του είχε τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν, τον Ρούντι Γκομπέρ; Ο Joker δεν... έβλεπε κανέναν, με το Game 5 να είναι μια προσωπική ραψωδία.

Στην αναμέτρηση της Ball Arena και με τη σειρά στο 2-2, με το πέρας των πρώτων 4 αγώνων, ο 29χρονος σέντερ έκανε πράγματα και θαύματα. Στα 41 λεπτά που έμεινε στο παρκέ κατέγραψε 40 πόντους, 7 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, ενώ σούταρε με 68%, έχοντας 15/22 σουτ εντός πεδιάς.

Το πλέον εντυπωσιακό στην παρουσία του στο Game 5 ήταν πως δεν κατέγραψε ούτε ένα λάθος. Ένας παίκτης που είχε να διαχειριστεί 40 και πλέον κατοχές στην επίθεση της ομάδας του πήρε σωστή απόφαση σε όλες, είτε μοιράζοντας τη μπάλα, είτε τελειώνοντας εκείνος τις προσπάθειες, είτε κερδίζοντας φάουλ που τον έστελνε στη γραμμή για βολές.

Μια μοναδική παράσταση από τον τρις MVP της σεζόν στο ΝΒΑ, που πλέον μπορεί να περηφανεύεται πως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Εμφανίσεις όπως αυτή στο Game 5 το επιβεβαιώνουν!