Η απάντηση των πρωταθλητών: Οι Νάγκετς μείωσαν με εμφατικό break στη Μινεσότα
i

@(Photo by David Berding/Getty Images

Η απάντηση των πρωταθλητών: Οι Νάγκετς μείωσαν με εμφατικό break στη Μινεσότα

Χρήστος Τσάλτας 08:59 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:04 - 29.05.2024

Έπειτα από δύο παιχνίδια που κατέληξαν με αρνητικό πρόσημο, οι Ντένβερ Νάγκετς έβγαλαν αντίδραση και... σάρωσαν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, μέσα στο Target Center, με 117-90.

Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς στο Ντένβερ, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα, καθώς προηγήθηκαν με 2-0. Όλοι όμως περίμεναν την απάντηση των πρωταθλητών, καθώς η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν είχε τον τρόπο να απαντάει σε κάθε δυσκολία.

Αυτό συνέβη στο Target Center, στο Game 3 της σειράς, μέσα στη Μινεσότα. Οι Νάγκετς είχαν τον έλεγχο από νωρίς, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασαν άνετα στη νίκη, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έδειξαν ότι έχουν τον τρόπο να μείνουν ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουν στη σειρά.

Ο Νίκολα Γιόκιτς με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά και 10/18 σουτ ήταν το πρώτο βιολί για την ομάδα του Ντένβερ, έχοντας βοήθειες από τον Τζαμάλ Μάρεϊ, που μέτρησε 24 πόντους και 5 ασίστ, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Σημαντική και η συνεισφορά του Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ, που μέτρησε 21 πόντους και 6/10 σουτ.

Από πλευράς Τίμπεργουλβς, οι οποίοι έχασαν από νωρίς την επαφή τους με το σκορ και γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στα φετινά playoffs του ΝΒΑ, ο Άντονι Έντουαρντς μέτρησε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 8/15 σουτ, με τον Καρλ Άντονι Τάουνς να έχει 14 πόντουςκ αι 5 ριμπάουντ, με τους «λύκους» να μην έχουν την γνωστή aggressive εικόνα που είχαν δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια.