Απλά κυρίαρχος: MVP της σεζόν στο ΝΒΑ για τρίτη φορά ο Νίκολα Γιόκιτς

Νίκολα Γιόκιτς

Απλά κυρίαρχος: MVP της σεζόν στο ΝΒΑ για τρίτη φορά ο Νίκολα Γιόκιτς

Χρήστος Τσάλτας 02:35 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:24 - 20.05.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς γράφει ιστορία, με τον Σέρβο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς να κατακτά το βραβείο του MVP της σεζόν για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ποιος να συγκριθεί μαζί του. Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει διαλύσει τον συναγωνισμό στα παρκέ του ΝΒΑ, σκορπάει τον τρόμο απέναντι σε κάθε αντίπαλο, ενώ έχει καταφέρει κάτι που δεν είχαν πετύχει θρύλοι της λίγκας όπως ο Καρμέλο Άντονι και ο Άλεν Άιβερσον: να οδηγήσει τους Ντένβερ Νάγκετς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Joker σπάει όλα τα κοντέρ, καθώς όχι μόνο οδηγεί σε νίκες την ομάδα του Κολοράντο, αλλά το κάνει με το παιχνίδι του να είναι στο υψηλότερο δυνατό λέβελ, αποδεικνύοντας πως έχει τον τρόπο να επιβάλλει την παρουσία του και να λογίζεται ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή την στιγμή.

Ο Γιόκιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τους Τίμπεργουλβς: «Πρέπει να κλωνοποιηθώ!» (vid)
NBA

10:12 - 05.05.2024

Ο Γιόκιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τους Τίμπεργουλβς: «Πρέπει να κλωνοποιηθώ!» (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς σκοπεύει να αρχίσει τα triple double με την επόμενη ευκαιρία, αλλά θέλει κυρίως να παρουσιαστεί ανανεωμένος στο Game 2 των Νάγκετς με τους Τίμπεργουλβς, μετά την ήττα της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης. Πως θα το κάνει αυτό; Χρησιμοποιώντας τη βιολογία...

Για τρίτη φορά στην τεράστια καριέρα του, μετά το 2021 και το 2022, ο Σέρβος «γίγαντας» αναδείχθηκε πολυτιμ;oτερος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ, κεφαλαιοποιώντας την καταπληκτική παρουσία του με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, κερδίζοντας ένα ακόμα ατομικό βραβείο στην -πλούσια- συλλογή του. Ένας σούπερ σταρ που έχει... αντιστάρ νοοτροπία και αυτό τον έχει οδηγήσει στο να είναι στο κοορυφαίο επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια και με τόσο μεγάλη συνέπεια.

Μάλιστα με την επιτυχία αυτή ο ηγέτης της ομάδας του Κολοράντο μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών με 3+ βραβεία MVP της σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Αυτή τη στιγμή το όνομά του είναι δίπλα σε αυτά των Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον και Μόουζες Μαλόουν που μετρούν από 3 βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, ενώ έγινε μόλις ο ένατος παίκτης που μετράει τρεις και πλέον επιτυχίες στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για το συγκεκριμένο βραβείο ο Γιόκιτς ξεπέρασε τα εμπόδια των Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και Λούκα Ντόντσιτς, που βρέθηκαν στην δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, με τον Γιάνννη Αντετοκούνμπο να έρχεται τέταρτος στη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Μάλιστα ο Joker συγκέντρωσε 79 ψήφους πρώτης θέσης, έναντι 15 του SGA, κάτι που έπαιξε κομβικό ρόλο για την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Η κυριαρχία του στο παρκέ είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η ικανότητά του να επηρεάζει ένα παιχνίδι από τη μία στιγμή στην άλλη. Την φετινή σεζόν μάλιστα «άγγιξε» το triple double σε μέσους όρους, έχοντας 26,4 πόντους, 12,4 ριμπάουντ και 9 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με 58,3% στα εντός πεδιάς, δείχνοντας συνέπεια, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.

Έτσι, εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς πως η λίγκα του ανήκει, αγωνιστικά, καθώς την τελευταία τετραετία μετράει 3 κατακτήσεις του βραβείου MVP, ενώ την περασμένη σεζόν, όταν αναδείχθηκε MVP ο Τζοέλ Εμπίντ, βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

Το ΝΒΑ είναι η λίγκα του Νίκολα Γιόκιτς. Case closed!