Μοιάζει όλο και πιο πολύ στον... Τζόρνταν - Ασταμάτητο trash talking από τον Άντονι Έντουαρντς στους Νάγκετς (vids)
i

© photo Star Tribune / Getty Images / Ideal Images

Μοιάζει όλο και πιο πολύ στον... Τζόρνταν - Ασταμάτητο trash talking από τον Άντονι Έντουαρντς στους Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 18.05.2024

Ο Άντονι Έντουαρντς δεν έβαλε απλώς 43 πόντους στους Νάγκετς και έκανε το 1-0 για τη Μινεσότα στα ημιτελικά της Δύσης. «Διέλυσε» τους πρωταθλητές του ΝΒΑ και με τις πράξεις και με τα λόγια του. Όπως έκανε κάποτε και ο Μάικλ Τζόρνταν!

Κι αφού ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (απ' ότι φαίνεται) θα παλεύει ατέρμονα για τον τίτλο του «The GOAT» με τον Μάικλ Τζόρνταν, υπάρχει η ανάγκη για... ανανέωση μιας συζήτησης, αυτή που προκύπτει από το ερώτημα «Ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών στο ΝΒΑ;». Μία συζήτηση που ανοίγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι ακόμα κι αν δεν έχει (ιδιαίτερο) νόημα, αποτελεί πλέον μία παράδοση. Και οι παραδόσεις συνήθως συνεχίζονται.

Σε αυτή τη συνέχιση των παραδόσεων εντάσσεται με γοργά βήματα ο Άντονι Έντουαρντς. Δεν είναι δα και λίγοι οι... αναλυτές, οι «ειδικοί», ακόμα και πρώην παίκτες του NBA που θεωρούν πως ο νεαρός φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ο οποίος στις αρχές Αυγούστου θα γίνει 23 ετών, είναι ο επόμενος που θα συγκριθεί με τον θρυλικό MJ και τις ιστορικές μέρες που έζησαν μαζί τους οι Σικάγο Μπουλς και όσοι είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν.

Η αλήθεια ότι ο Άντονι Έντουαρντς, Νο1 στο Draft του 2020, δηλαδή στην τέταρτη σεζόν του στον «μαγικό πλανήτη», με τις πράξεις του έχει δείξει πως μπορεί να σκοράρει ασταμάτητα. Είναι ταχύτατος, στέκεται στον αέρα καταργώντας πολλές φορές την βαρύτητα και καρφώνει πιο εντυπωσιακά απ' όλους, ενώ στις κρίσιμες στιγμές των αναμετρήσεων είναι καταιγιστικός. Θυμίζει με λίγο λόγια όλα τα στοιχεία που έκαναν κορυφαίο τον Τζόρνταν. Μπορεί να μην παίζει την δυναμική του άμυνα, αλλά βάζει περισσότερα τρίποντα.

Ένα άλλο στοιχείο που τον βάζει τον Έντουαρντς σε μετωπική σύγκριση με τον Τζόρνταν είναι το «πλούσιο» trash talking που... κερνάει τους αντιπάλους του. Τομέας που για τον MJ ήταν προνομιακό πεδίο.

Κι αφού ταλαιπώρησε με τις πράξεις (31 πόντοι μέσο όρο) όλους τους Σανς στο 4-0 των Τίμπεργουλβς στον πρώτο γύρο των Playoffs και με τα λόγια του τον Κέβιν Ντουράντ που κάθε φορά που πέρναγε δίπλα του άκουγε να τον λέει «γέρο!», τώρα ο Έντουαρντς επιτίθεται και φραστικά σε όλους τους Ντένβερ Νάγκετς.

Σε μια διαδοχή φάσεων στο πρώτο πεντάλεπτο της κρίσιμης τέταρτης περιόδου στο Game 1 της σειράς με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ και μάλιστα στην έδρα τους, ο Έντουαρντς αφού πρώτα την... είπε στον Άαρον Γκόρντον που τόλμησε να τον μαρκάρει και δέχθηκε το καλάθι, μετά εστίασε στην ψυχολογία του Τζαμάλ Μάρεϊ.

Η θεωρία συνωμοσίας που δεν διαψεύστηκε ποτέ - Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν! (vid)
NBA

13:19 - 25.04.2023

Η θεωρία συνωμοσίας που δεν διαψεύστηκε ποτέ - Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν! (vid)

Στον «μαγικό πλανήτη» η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας αναφέρει πως ο Τζίμι Μπάτλερ είναι βιολογικό τέκνο του Μάικλ Τζόρνταν και υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε αυτή τη σχέση. Οι Μιλγουόκι Μπακς πάντως, μάλλον αρχίζουν να το πιστεύουν βλέποντάς τον να τους καταστρέφει στο Game 4, όπως ο θρυλικός MJ κατέστρεφε τους προσωπικούς του αντιπάλους τα χρόνια της κυριαρχίας του.

Κι όταν πήγε η μπάλα ξανά στα χέρια του 1'30'' πριν από το τέλος και μπροστά στον Κάλντγουελ-Πόουπ έβαλε το σουτ που έκανε το σκορ 102-91 τότε άρχισε προς πάσα κατεύθυνση να φωνάζει «Kανείς δεν μπορεί να με σταματήσει». Και είχε δίκιο!

Ολοκλήρωσε το ματς με 43 πόντους και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρο της Δύσης, έκαναν το break στο Ντένβερ επί των πρωταθλητών Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.