Η θεωρία συνωμοσίας που δεν διαψεύστηκε ποτέ - Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν! (vid)
i

© sportal.gr

Η θεωρία συνωμοσίας που δεν διαψεύστηκε ποτέ - Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:19 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 25.04.2023

Στον «μαγικό πλανήτη» η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας αναφέρει πως ο Τζίμι Μπάτλερ είναι βιολογικό τέκνο του Μάικλ Τζόρνταν και υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε αυτή τη σχέση. Οι Μιλγουόκι Μπακς πάντως, μάλλον αρχίζουν να το πιστεύουν βλέποντάς τον να τους καταστρέφει στο Game 4, όπως ο θρυλικός MJ κατέστρεφε τους προσωπικούς του αντιπάλους τα χρόνια της κυριαρχίας του.

Στον πλανήτη που κατοικούν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι, έχουν δημιουργηθεί (μοιραία) αμέτρητες πεποιθήσεις. Κάποιες προκύπτουν από την ιστορία και την επιστήμη, κάποιες έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό όλων μας με το έτσι θέλω και άλλες είναι δημιουργήματα του βασικότερου χαρακτηριστικού που έκανε τον Homo Sapiens να κυριαρχήσει στη Γη: Της Φαντασίας! 

Αν δεν υπήρχε η φαντασία και η πηγή της (δηλαδή, η περιέργεια), δεν θα είχαμε ταξιδέψει από τη μία άκρη του χάρτη στην άλλη και δεν θα είχαμε επεκταθεί στο διάστημα. Πιθανώς να μην είχαμε ανακαλύψει πράγματα και αντικείμενα που θεωρούμε σήμερα δεδομένα. Ταυτόχρονα όμως, με τις χειροπιαστές ανακαλύψεις «γεννιούνται» και οι θεωρίες, εκ των οποίων είναι της... μόδας οι πιο εναλλακτικές να χαρακτηρίζονται ως «θεωρίες συνωμοσίας». 

Κάπως έτσι, υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν πως η Γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη, αυτοί που έχουν... φαγωθεί ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει, πως η προσσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη και πως οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας. Κάποιες εκ των αναρίθμητων θεωριών συνωμοσίας (όπως λέγονται) το μέλλον μπορεί να τις επιβεβαιώσει. Ποιος ξέρει; Άλλωστε κάποτε οι άνθρωποι -μέχρι και ο Αριστοτέλης- πίστευαν ότι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τη Γη και όχι γύρω από τον ήλιο. 

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»
NBA

10:46 - 25.04.2023

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»

Σε μία λίστα που τοποθέτησε πρώτο τον Ντουέιν Ουέιντ και δεύτερο τον Αλόνζο Μόρνινγκ, ο θρύλος του NBA Τσαρλς Μπάρκλεϊ θεωρεί πως ο Τζίμι Μπάτλερ πλέον θα πρέπει να θεωρείται μέλος της BIG-3 των Μαϊάμι Χιτ σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Και μιας και αναφερθήκαμε στους... πλανήτες, ήρθε η στιγμή για την εξάπλωση της μεγαλύτερης θεωρίας συνωμοσίας που υπάρχει στον «μαγικό πλανήτη» του ΝΒΑ. Αυτή που εξηγεί με δεδομένα, εικόνες, ανάλυση (υπερανάλυση θα λέγαμε) ότι ο Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν!  

Αυτή η σύνδεση δεν προέκυψε τώρα που ο Μπάτλερ έπαιξε σαν... Τζόρνταν στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των Χιτ με τους Μπακς του Γιαννη Αντετοκούνμπο. Ο 33χρονος φόργουορντ προσέφερε ένα απίστευτο show με 56 προσωπικούς πόντους και ουσιαστικά μόνος του έβαλε την ομάδα του μπροστά με 3-1 νίκες και τους απομένει άλλη μία νίκη για να κάνουν την έκπληξη και να αποκλείσουν την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου. Καταστρέφοντας τη χρονιά των Ελαφιών και του Greek Freak. 

Είναι γνωστό και δεδομένο χρόνια τώρα, ότι ο Τζίμι Μπάτλερ έχει τα προσόντα, το ταλέντο και το μυαλό για να πρωταγωνιστήσει στο ΝΒΑ. Μήπως όμως έχει και το γονίδιο; 

Τα κοινά χαρακτηριστικά και η μέρα της σύλληψης

Η θεωρία λοιπόν, ξεκινά από το παρουσιαστικό των δύο, που σε παρεμφερείς ηλικίες παρουσιάζει (ομολογουμένως) πολλά κοινά σημεία. Η μύτη τους είναι ολόιδια, ενώ διάφορα χαρακτηριστικά τους... τέμνονται. Κατ' αρχάς ο Τζόρνταν έχει ύψος 1,98 μέτρα, ενώ ο Μπάτλερ είναι δύο εκατοστά ψηλότερος. Άλλωστε, συνήθως τα αγόρια παίρνουν λίγο παραπάνω μπόι από τους πατεράδες τους. Επίσης, η σωματοδομή τους και το μυϊκό τους σύστημα είναι παρόμοιο και αν τους δει κανείς δίπλα-δίπλα σε κοινή ηλικία αναπτύσσει περίεργες σκέψεις. 

Οι Αμερικάνοι πάντως, που είναι μετρ της συνωμοσίας (όχι μόνο ως λαός, αλλά και ως κυβέρνηση) έχουν εξελίξει το σενάριο μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ο Μπάτλερ γεννήθηκε στο Χιούστον του Τέξας στις 14 Σεπτεμβρίου του 1989. Τότε ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε ήδη στους Σικάγο Μπουλς και το... τρομερό είναι πως αν κάποιος παρατηρήσει το πρόγραμμα της σεζόν 1988-89 θα βρεθεί μπροστά σε ένα απίστευτο στοιχείο. 

Τον Δεκέμβρη του 1988 -εννέα μήνες πριν γεννηθεί ο Μπάτλερ- οι Σικάγο Μπουλς έπαιζαν εκτός έδρας με τους Ρόκετς και πέρασαν ένα τριήμερο στα μέσα του μήνα στο Χιούστον. Δηλαδή, τον τόπο γέννηση του Μπάτλερ, που στο πιστοποιητικό του ληξιαρχείου όνομα μητρός αναφέρεται αυτό της Λόντα και πατρός του Τζίμι. Ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε ποτέ στη ζωή του, ενώ η Λόντα τον μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια, αλλά σε... τρυφερή ηλικία τον εγκατέλειψε και τον άφησε να επιβιώσει μόνος του. Και επιβίωσε! 

Το... έπος του Τζίμι Μπάτλερ, μοιάζει με αυτό της Οδύσσειας (vids)
NBA

07:40 - 25.04.2023

Το... έπος του Τζίμι Μπάτλερ, μοιάζει με αυτό της Οδύσσειας (vids)

Ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες, είχε υπομονή, ήταν συγκεντρωμένος παρά το τραγούδι των Σειρήνων, σκότωσε όλους τους Μνηστήρες και κυρίως έκανε το 3-1 υπέρ των Μαϊάμι Χιτ. Ο Τζίμι Μπάτλερ έβαλε τους Μιλγουόκι Μπακς στην πιο δύσκολη θέση που υπάρχει!

Πέραν όμως από τις οπτικές ομοιότητες, την επίσκεψη του Τζόρνταν στο Χιούστον τις ημέρες που πρακτικά έμεινε έγκυος η Λόντρα Μπάτλερ και δεκάδες τραβηγμένες ιστορίες -που αναφέρουν ότι ο Τζόρνταν ήξερε ότι έχει έκτο παιδί και τον φρόντισε εξ αποστάσεως χωρίς να τον αφήσουν οι εταιρείες για λόγους prestige να παραδεχθεί ότι έχει εξώγαμο τέκνο- υπάρχει και ένα αγωνιστικό προφίλ που... επιβεβαιώνει τις συνομωσίες. 

Ο Μπάτλερ είναι ένας από τους καλύτερους Clutch Player της σύγχρονης εποχής. Όπως ο Τζόρνταν. Είναι αστείρευτος στο trash talking, ακριβώς όπως ο Τζόρνταν, ενώ το αγωνιστικό του δολοφονικό ένστικτο επίσης... κάτι θυμίζει. 

Είτε είναι είτε δεν είναι γιος του Μάικλ Τζόρνταν, ο απόφοιτος του Μαρκέτ, Νο 30 στο Ντραφτ του 2011 από τους Σικάγο Μπουλς (απ' όπου και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του) αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των Μιλγουόκι Μπακς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πλέον, δεν απειλούνται απλώς με αποκλεισμό, αλλά αν κάνουν το παραμικρό λάθος τότε θα πάνε πρόωρα για διακοπές. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση του 1-3 και για να επιβιώσουν θα πρέπει να κάνουν τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια. 

Αν ο Μπάτλερ είναι όντως γιος του Τζόρνταν τότε αποκλείεται να τα καταφέρουν!