Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»

Τσαρλς Μπάρκλεϊ

i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:46 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 25.04.2023

Σε μία λίστα που τοποθέτησε πρώτο τον Ντουέιν Ουέιντ και δεύτερο τον Αλόνζο Μόρνινγκ, ο θρύλος του NBA Τσαρλς Μπάρκλεϊ θεωρεί πως ο Τζίμι Μπάτλερ πλέον θα πρέπει να θεωρείται μέλος της BIG-3 των Μαϊάμι Χιτ σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Διανύει την τέταρτη σεζόν του στο Μαϊάμι και 13η στο ΝΒΑ. Ο Τζίμι Μπάτλερ έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων όσων ασχολούνται με το ΝΒΑ (εργάζονται σε αυτό ή απλώς το παρακολουθούν) ως ένας από τους καλύτερους ηγέτες και σίγουρα ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. 

Σε ατομικό επίπεδο η καριέρα του ξεκίνησε υποτονικά (από το Σικάγο), αλλά σιγά σιγά εκτινάχθηκε. Από το 2014 πρωταγωνιστεί, αλλά αυτή τη στιγμή, μετά την... επική του εμφάνιση στο τέταρτο ματς της σειράς με τους Μιλγουόκι Μπακς φαίνεται πως βρίσκεται στο... πικ του. Μάλιστα, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ θεωρεί πως «μετά από τους 56 πόντους του κόντρα στο Μιλγουόκι και τη μεγάλη νίκη των Χιτ, αυτός μαζί με τον Ντουέιν Ουέιντ και τον Αλόνζο Μόρνινγκ είναι οι τρεις καλύτεροι Χιτ όλων των εποχών», είπε ο θρύλος του ΝΒΑ και σχολιαστής της πραγματικότητας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «ΝΒΑ on ΤΝΤ»

Άλλη μία ήττα και... τέλος η σεζόν για τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

08:55 - 25.04.2023

Άλλη μία ήττα και... τέλος η σεζόν για τους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν οδήγησε στην επιτυχία τους Μιλγουόκι Μπακς που έχασαν στο Μαϊάμι και πλέον θέλουν τρεις νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια για να προκριθούν - Οι Λέικερς πήραν απόλυτο έλεγχο κόντρα στους Γκρίζλις, τη μέρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ.

Η σειρά πάντως, μάλλον ξεκινάει από τον Ουέιντ, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στο Μαϊάμι και συνεχίζει με τον Αλόνζο Μόρνινγκ, ο οποίος έκανε πάταγο με την ομάδα της Φλόριντα από το 1995 έως το 2003, ενώ εκεί γύρισε για να κλείσει την καριέρα του την τριετία 2005-2008 και το 2006 (μαζί με τον Ουέιντ και τον Σακίλ Ο'Νιλ) πανηγύρισε το πρώτο δακτυλίδι. 

Ακολουθεί ο Μπάτλερ λοιπόν, που σύμφωνα με τον Μπάρκλεϊ προπορεύεται ως Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος στο Μαϊάμι πήρε τα πρώτα του δύο πρωταθλήματα (2012, 2013).

«Λατρεύω τον τρόπο που αγωνίζεται και το πάθος του» πρόσθεσε ο Σερ Τσαρλς για να καταλήξει πως «η αποφασιστικότητά του στα play offs είναι απίστευτη όλα αυτά τα χρόνια». Ο ίδιος ο Μπάτλερ εξήγησε πως «λατρεύω το επίπεδο δυσκολίας στα Play offs. Τώρα παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και δεν λέω ότι είμαι ο καλύτερος όλων, αλλά είμαι ένας από αυτούς».