Μέγας Έντουαρντς και θαυμαστοί Τίμπεργουλβς: Η Μινεσότα νίκησε στο Ντένβερ και έκανε το break! (vids)

Μέγας Έντουαρντς και θαυμαστοί Τίμπεργουλβς: Η Μινεσότα νίκησε στο Ντένβερ και έκανε το break! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:19 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 18.05.2024

Στην πρεμιέρα των ημιτελικών της Δύσης, ο Άντονι Έντουαρντς συνεχίζει να πετάσει... αστερόσκονη στα Playoffs και ο 22χρονος φόργουορντ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 43 πόντους διέλυσε του πρωταθλητές Νάγκετς και μάλιστα στο Ντένβερ: 106-99 και 1-0 για τους Λύκους.

Ο Άντονι Έντουαρντς προ ημερών είχε δηλώσει δημοσίως την πεποίθησή του πως «σε δύο χρόνια από τώρα θα είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο». Πλέον, αυτή του η ατάκα φαίνεται να είναι κάπως... απαισιόδοξη.

Διότι, αφού πρώτα απέκλεισε -με την συμπληρωματική συμπαράσταση των υπόλοιπων Τίμπεργουλβς- τους Φοίνιξ Σανς και η Μινεσότα προκρίθηκε αήττητη στον δεύτερο γύρο των Playoffs του ΝΒΑ, εκεί η πρώτη συνάντηση με τους πρωταθλητές Νάγκετς ήταν... δική του. Ολόδική του! Κι αν δεν είναι ήδη ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, είναι σίγουρα ο πιο «καυτός»...

Στη σειρά με τους Σανς είχε 31 πόντους μέσο όρο και στο Game 1 των ημιτελικών της Δύσης στο Ντένβερ, έβαλε 43 πόντους και με αυτούς οδήγησε την ομάδα του στο break με σκορ 106-99.

Πλέον, ο Νίκολα Γιόκιτς και η παρέα του, πέραν του ότι δεν έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αναρωτιούνται αν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι όσο καλοί δείχνουν ή μήπως είναι ακόμα καλύτεροι.

Ο Σέρβος σέντερ στις επιδόσεις του αντίπαλου σούπερ σταρ απάντησε με 32 πόντους, αλλά με 11/25 σουτ, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά αυτή τη φορά χρειαζόταν περισσότερα από τους συμπαίκτες του. Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ είχε 20 πόντους και ο Τζαμάλ Μάρεϊ 17, αλλά... ως εκεί!

Την ίδια ώρα, ο Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος τον Αύγουστο θα γίνει 23 ετών, είχε στο πλευρό του τον Καρλ Άντονι Τάουνς με 20 πόντους, τον βετεράνο Μάικ Κόνλεϊ να κάνει σπουδαία δουλειά (14 πόντοι, 10 ασίστ), τον Ρούντι Γκομπέρ να μην σκοαράρει, αλλά να κάνει όλα τα υπόλοιπα (6 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 3 μπλοκ) και τον Ναζ Ρέιντ να έρχεται από τον πάγκο και να προσθέτει 16 πόντους και πολύ επιπλέον ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας του.

Έτσι έγινε το 1-0 για τους Τίμπεργουλβς στην έδρα των Νάγκετς, εκεί όπου θα διεξαχθεί και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς (τα ξημερώματα της Τρίτης 7/5, 03:00) πριν μεταφερθεί στο Ντένβερ για την συνέχειά της.