Μια ομάδα μόνος του: Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πέτυχε κάτι μοναδικό στην τέταρτη περίοδο του Game 6 των Μάτζικ με τους Καβαλίερς

Ντόνοβαν Μίτσελ

i

@Photo by Julio Aguilar/Getty Images

Μια ομάδα μόνος του: Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πέτυχε κάτι μοναδικό στην τέταρτη περίοδο του Game 6 των Μάτζικ με τους Καβαλίερς

Χρήστος Τσάλτας 08:40 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 18.05.2024

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, καθώς στην τέταρτη περίοδο περίμεναν τα πάντα από τον Ντόνοβαν Μίτσελ.

Η σειρά των Ορλάντο Μάτζικ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς είναι από τις πιο αμφίρροπες της φετινής σεζόν, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι. Η έδρα είχε τον πρώτο ρόλο, με την ομάδα του Τζαμάλ Μόσλεϊ να επικρατεί με 103-96, στέλνοντας τη σειρά σε Game 7 στο Οχάιο.

Οι Καβαλίερς προηγούνταν και είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση στο έκτο παιχνίδι. Για τρεις περιόδους είχαν τον έλεγχο, όμως στην τέταρτη ήρθε η ανατροπή. Το σημείο εκείνο μάλιστα ήταν κομβικό, γιατί οι Καβς περίμεναν τα πάντα από έναν παίκτη, στην επίθεση, τον Ντόνοβαν Μίτσελ.

Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ
NBA

08:18 - 04.05.2024

Οι Μάβερικς απέκλεισαν τους Κλίπερς, σε Game 7 Καβαλίερς και Μάτζικ

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα βράδυ και οι Ντάλας Μάβερικς έκλεισαν θέση για τα ημιτελικά της Δύσης (114-101 τους Κλίπερς), την ώρα που οι Ορλάντο Μάτζικ εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (103-96).

O Spida τελείωσε το παιχνίδι με 50 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 22/36 σουτ, ωστόσο στην αναμέτρηση του AmWay Center υπάρχει ένα στατιστικό το οποίο ξεχωρίζει και προκαλεί αίσθηση.

Ποιο είναι αυτό, πως στην τέταρτη περίοδο ήταν ο μόνος παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς που βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι. Για την ακρίβεια, οι Καβς σταμάτησαν στους 18 πόντους, οι οποίοι προήλθαν από τα χέρια του Μίτσελ, ο οποίος τους σκόραρε όλους για την ομάδα του σε αυτό το σημείο του αγώνα.

Στο διάστημα αυτό ο Μίτσελ μέτρησε 7/13 σουτ, την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, μαζί, είχαν 0/6 σουτ, με τον Έβαν Μόμπλεϊ να μετράει 0/3 σουτ, την ώρα που από 1 προσπάθεια πήραν οι Γκάρλαντ, Νιάνγκ και Μόρις.

Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που ήρθε η ανατροπή, με τους Μάτζικ να επικρατούν στην περίοδο με 30-18 και να ανατρέπουν της εις βάρος τους κατάσταση, χάρη στην εξαιρετική άμυνα πάνω στους παίκτες του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.