Οι Μάτζικ «έπνιξαν» τους Καβαλίερς και με πρωταγωνιστή τον Φραντζ Βάγκνερ ισοφάρισαν σε 2-2 (vids)
i

© photo by Rich Storry / Getty Images / Ideal Images

Οι Μάτζικ «έπνιξαν» τους Καβαλίερς και με πρωταγωνιστή τον Φραντζ Βάγκνερ ισοφάρισαν σε 2-2 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:31 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 27.04.2024

Στο Ορλάντο η σειρά... ισορρόπησε. Μετά την δύο ήττες στο Κλίβελαντ οι Μάτζικ επέστρεψαν για τα καλά, αρχικά μείωσαν και πλέον έκαναν το 2-2. Με άμυνα για σεμινάριο στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Φρανζ Βάγκνερ να κάνει πάταγο διέλυσαν τους Καβαλίερς με 112-89.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έδειξαν έτοιμοι να προηγηθούν με 3-1 και ταυτόχρονα να κάνουν το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Τελικά, όμως, οι Ορλάντο Μάτζικ, στην έδρα τους, κατάφεραν με την τρομερή τους άμυνα να ανατρέψουν τα δεδομένα και στο Game 4 να πάρουν την δεύτερη νίκη τους.

Το έκαναν με το εντυπωσιακό 112-89, δεχόμενοι μόνο 29 πόντους συνολικά στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, την ίδια ώρα που ο Φρανζ Βάγκνερ οδήγησε τους γηπεδούχους στην επιτυχία.

Ο Γερμανός πρωταθλητής με τα «Πάντσερ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, είχε 34 πόντους με 13/17 σουτ, πήρε 13 ριμπάουντ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του Τζόναθαν Άιζακ (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ συνολικά οι Μάτζικ λειτούργησαν αρμονικά -ειδικά στην άμυνα.

Παρά την υποτονική παρουσία του Πάολο Μπανκέρο, ο οποίος ήταν ο... καταλύτης στην πρώτη νίκη των Μάτζικ, αλλά αυτή τη φορά είχε μόλις 9 πόντους με 4/14 σουτ, οι Ιππότες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το στοιχείο.

Τρόμος για τους Μπακς: Ο Λίλαρντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και στον αχίλλειο (vids)
NBA

17:45 - 27.04.2024

Τρόμος για τους Μπακς: Ο Λίλαρντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και στον αχίλλειο (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χάσει τα τρία πρώτα ματς με τους Πέισερς και πιθανότατα δεν θα παίξει ούτε στο τέταρτο, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν για τη συμμετοχή και του Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος χτύπησε δύο φορές στο Game 3 και κάνει... αγώνα δρόμου για να επιστρέψει άμεσα.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ για τους γηπεδούχους είχε 18 πόντους, αλλά τους έβαλε όλους στο πρώτο ημίχρονο. Μετά... πνίγηκε στην πίεση των αντιπάλων και μόνο ο Τζάρετ Αλεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να τελειώσει το ματς με 21 πόντους.