Η νόσος του Εμπίντ έχει χαλάσει το... καλό του το προφίλ, αλλά όχι το παιχνίδι του (vids)

Η νόσος του Εμπίντ έχει χαλάσει το... καλό του το προφίλ, αλλά όχι το παιχνίδι του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:25 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 26.04.2024

Ταλαιπωρείται από πάρεση στο πρόσωπο (νόσος Bell), το μάτι του κλείνει ανεξέλεγκτά, το στόμα του... στραβώνει που και που, αλλά ο Τζοέλ Εμπίντ διέλυσε τους Νικς στo Game 3 και έγινε ο πρώτος παίκτης των Σίξερς μετά τον Άλεν Άιβερσον που έβαλε 50 πόντους στα Playoffs.

Μετά το... εφιαλτικό για τους Σίξερς δεύτερο παιχνίδι στη Νέα Υόρκη, ο Τζοέλ Εμπίντ έκανε δηλώσεις διαμαρτυρίας (προς τους διαιτητές) και έκανε ταυτόχρονα και μεγάλη εντύπωση η στάση του σώματός του. Το κεφάλι του ήταν σκυμμένο και κρατούσε με το χέρι το πρόσωπο του.

Υπήρξαν κάποιοι που θεώρησαν πως «δεν έπρεπε να είναι σκυφτός γιατί αυτό δείχνει αδυναμία. Έπρεπε να έχει ψηλά το κεφάλι»μ όπως είπε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, θρύλος του ΝΒΑ, που ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του με τους 76ers, αλλά τελικά ο Καμερουνέζος σέντερ δεν το έκανε για να κρύψει τα συναισθήματά του. Ήθελε να μην επικεντρωθούν όλοι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό, απλώς τώρα τελευταία είναι σε έξαρση.

Ο Εμπίντ έχει διαγνωσθεί με τη νόσο Bell, κάτι που αποκάλυψε στην συνέντευξη τύπο μετά το τρίτο ματς και την πρώτη νίκη των Σίξερς στη σειρά με τους Νιου Γιορκ Νικς.

Πρόκειται για την παράλυση της μισής πλευράς του προσώπου, χωρίς κάποια προφανή αιτία. Θεωρητικά οφείλεται σε ιογενή μόλυνση του νεύρου του προσώπου, μπορεί να ταλαιπωρήσει υπερβολικά τον ασθενή και να εξελιχθεί σε σοβαρό βαθμό, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι ιογενής, δεν είναι μεταδοτική.

Έχει επηρεάσει την ψυχολογία του, έχει αλλοιώσει το προφίλ και το ανφάς του, αλλά δεν έχει επηρεάσει το παιχνίδι του. Άλλωστε, ο Εμπίντ έβαλε 50 πόντους στους Νικς και πέραν από το γεγονός ότι διέλυσε όλους τους προσωπικούς του αντιπάλους «έγραψε» και ιστορία. Έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας από την Φιλαδέλφεια μετά τον μέγα Άλεν Άιβερσον (2003), που έβαλε πέντε δεκάδες πόντους σε αγώνα των Playoffs!