Τρόμος για τους Μπακς: Ο Λίλαρντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και στον αχίλλειο (vids)

Τρόμος για τους Μπακς: Ο Λίλαρντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και στον αχίλλειο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:45 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 27.04.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει χάσει τα τρία πρώτα ματς με τους Πέισερς και πιθανότατα δεν θα παίξει ούτε στο τέταρτο, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν για τη συμμετοχή και του Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος χτύπησε δύο φορές στο Game 3 και κάνει... αγώνα δρόμου για να επιστρέψει άμεσα.

Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκεια της σεζόν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκε στη γάμπα και από τότε δεν έχει αγωνιστεί με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Απουσίασε στα τρία πρώτα ματς των Playoffs, στα οποία οι Ιντιάνα Πέισερς, κατ' αρχάς «έσπασαν» το πλεονέκτημα της έδρας των αντιπάλων τους, ενώ πλέον προηγούνται με 2-1 νίκες. Χρειάζονται άλλες δύο για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/4) και οι Πέισερς νίκησαν στην έδρα τους με 121-118, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ χτύπησε δύο φορές. Μία στο ξεκίνημα του αγώνα (δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου) στο γόνατο, όταν σε μία προσπάθειά του να φθάσει μέχρι το lay up, συγκρούστηκε με τον Πασκάλ Σιάκαμ και προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ.

Φάνηκε να πονάει αρκετά, κούτσαινε, αλλά παρέμεινε στον αγώνα και επέστρεψε στη δράση μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς. Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα όμως, (δηλαδή λίγο πριν το τρίποντο της ισοφάρισης του Κρις Μίντλετον που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο) ο Λίλαρντ άρχισε και πάλι να κουτσαίνει. Αυτή τη φορά ο πόνος ερχόταν από τον αχίλλειο τένοντά του.

Η ανησυχία στο Μιλγουόκι είναι μεγάλη. Διότι, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Μπακς και σε περίπτωση που ο Λίλαρντ χάσει έστω και ένα ματς, ίσως η κατάσταση να γίνει καταδικαστική και για μία ακόμα φορά να προκύψει προωρος αποκλεισμός από την post season. Κάτι που συνέβη και πέρσι στον πρώτο γύρο (από τους Μαϊάμι Χιτ) και ο Αντετοκόνμπο και τότε είχε πρόβλημα τραυματισμού -με τον καρπό του. Η υγεία κανενός, ούτε του Γιάννη ούτε του Λίλαρντ, δεν θα μπει σε κίνδυνο, παρόλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία πως ο Dame δεν έχει προκύψει ζημιά και πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αγωνιστική πίεση.

Το τέταρτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/4, 02:00), οπότε υπάρχει ένα μικρό περιθώριο για ξεκούραση, ενώ νέα ενημέρωση για την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της γάμπας του δεν υπάρχει ακόμα.