Ο Γιόκιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τους Τίμπεργουλβς: «Πρέπει να κλωνοποιηθώ!» (vid)
i

© photo by AAron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Ο Γιόκιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει τους Τίμπεργουλβς: «Πρέπει να κλωνοποιηθώ!» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 05.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 18.05.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς σκοπεύει να αρχίσει τα triple double με την επόμενη ευκαιρία, αλλά θέλει κυρίως να παρουσιαστεί ανανεωμένος στο Game 2 των Νάγκετς με τους Τίμπεργουλβς, μετά την ήττα της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών της Δύσης. Πως θα το κάνει αυτό; Χρησιμοποιώντας τη βιολογία...

Η πρώτη κλωνοποίηση, δηλαδή η διαδικασία δημιουργίας ενός ή περισσοτέρων ομοίων αντιγράφων από ένα πρότυπο, αποδίδεται στον Γερμανό βιολόγο Χανς Άντολφ Έντουαρντ Ντρις (1867-1941), ο οποίος διαχώρισε εμβρυϊκά κύτταρα αχινού και ανακάλυψε πως αυτά (τα κύτταρα) εξελίσσονται σε πλήρη.

Ο Βρετανός επιστήμονας Ίαν Ουίλμουτ όμως, έγινε ο πιο γνωστός του είδους όταν δημιούργησε την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό (πρόβατο) της ιστορίας. Τώρα, ο Νίκολα Γιόκιτς σκοπεύει να ασχοληθεί και με την βιολογία και να... πολλαπλασιάσει τον ίδιο τον εαυτό του, αλλά προφανώς (και ευτυχώς) σε μεταφορικό επίπεδο.

Λίγο μετά την εντός έδρας ήττα των Ντένβερ Νάγκετς από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και αφού ο Σέρβος... υποκλίθηκε στο ταλέντο του Άντονι Έντουαρντς, λέγοντας πως «είναι πραγματικά υπερταλαντούχος και μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Πρέπει πάντα να θαυμάζεις παίκτες σαν κι αυτόν», πέρασε στο δεύτερο επίπεδο των σκέψεών του.

Μοιάζει όλο και πιο πολύ στον... Τζόρνταν - Ασταμάτητο trash talking από τον Άντονι Έντουαρντς στους Νάγκετς (vids)
NBA

09:07 - 05.05.2024

Μοιάζει όλο και πιο πολύ στον... Τζόρνταν - Ασταμάτητο trash talking από τον Άντονι Έντουαρντς στους Νάγκετς (vids)

Ο Άντονι Έντουαρντς δεν έβαλε απλώς 43 πόντους στους Νάγκετς και έκανε το 1-0 για τη Μινεσότα στα ημιτελικά της Δύσης. «Διέλυσε» τους πρωταθλητές του ΝΒΑ και με τις πράξεις και με τα λόγια του. Όπως έκανε κάποτε και ο Μάικλ Τζόρνταν!

Πρέπει κάπως ο νεαρός φόργουορντ των Λύκων να περιοριστεί από τους Νάγκετς αν θέλουν να βρεθούν (κατ' αρχάς) στους τελικούς της περιφέρειας. Η ήττα στο πρώτο ματς «δεν μου δίνει έξτρα κίνητρο», είπε ο Joker που ήθελε οπωσδήποτε να εξηγήσει στους συμπαίκτες του και σε όλους πως «ο Ant είναι τρομερός, αλλά δεν είναι μόνος του. Η Μινεσότα έχει εξαιρετική ομάδα και δεν ήταν τυχαίο που στην μεγαλύτερη διάρκεια της κανονικής περιόδου ήταν στο Νο 1 της Δύσης».

Τελικά, κατέληξαν τρίτοι στην κατάταξη της περιφέρειας, δεν είχαν το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Νάγκετς, αλλά πλέον τους το πήραν. Και για να μην γίνει το εν πολλοίς... καταδικαστικό 0-2 για τους Νάγκετς, ο Γιόκιτς ξέρει τι πρέπει να κάνει. «Πρέπει να κλωνοποιήσω τον εαυτό μου και να παρουσιαστώ πιο φρέσκος», είπε χαρακτηριστικά και χαμογελώντας.

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών
NBA

15:28 - 22.02.2024

H εξέλιξη των ειδών: Ο Νίκολα Γιόκιτς και οι ακόλουθοί του επεμβαίνουν στο DNA των ψηλών

Αρχικά λέγονταν απλώς «πεντάρια», μετά καθιερώθηκε ο όρος «πίβοτ» και κατέληξαν τελικά να ονομάζονται «σέντερ». Η ιστορία των ψηλών του μπάσκετμπολ ξεκινάει από τους άχαρους μόνιμους κατοίκους της ρακέτας και φθάνει μέχρι τον Νίκολα Γιόκιτς και την... σχολή του, που με τα προσόντα και τον εξελιγμένο τρόπο παιχνιδιού τους δημιουργούν την ανάγκη να «βαπτιστούν» ξανά οι ψηλοί γιατί το «σέντερ» ξεπεράστηκε!

Στην πραγματικότητα εννοούσε πως οφείλει να εμφανίζεται ανανεωμένος σε κάθε φάση και με οποιονδήποτε προσωπικό αντίπαλο απέναντί του.

«Έχουν για ψηλούς τον KAT (Καρλ Άντονι-Τάουντ), τον Ρούντι (Γκομπέρ), αλλά και τον Ναζ Ρέιντ. Πρέπει να είμαι διαφορετικός και φρέσκος με όποιον έχω να κάνω. Παίζουν με πολλά σχήματα, με διαφορετικές άμυνες, με δυνατούς ψηλούς που σουτάρουν από μακριά και είναι καλοί ριμπάουντερ» κατέληξε και αντιλαμβάνεται πως πρέπει κάτι δραστικό να κάνει!