Ούτε ο Έντουαρντς, ούτε ο Τάουνς: Αυτός είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης των Τίμπεργουλβς στα φετινά playoffs
i

@Photo by David Berding/Getty Images

Ούτε ο Έντουαρντς, ούτε ο Τάουνς: Αυτός είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης των Τίμπεργουλβς στα φετινά playoffs

Χρήστος Τσάλτας 17:44 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 19.05.2024

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς είναι η πιο «καυτή» ομάδα στα φετινά ΝΒΑ Playoffs, με τον Άντονι Έντουαρντς να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς. Ο Ant όμως δεν θα μπορούσε να κάνει τα... μαγικά του αν δεν είχε για στήριγμα έναν υποτιμημένο σούπερ σταρ, τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς.

Ο πρώτος γύρος των playoffs ήταν εμφατικός για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι Φοίνιξ Σανς έμοιαζαν με φόβητρο, παρά το γεγονός πως οι «λύκοι» είχαν το πλεονέκτημα έδρας. Όταν απέναντί σου έχεις παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Μπράντλεϊ Μπιλ, τότε το task είναι πολύ υψηλό, δίχως αμφιβολία.

Αυτό δεν φόβισε σε καμία περίπτωση την ομάδα του Κρις Φιντς. Που το έδειξε στην πράξη, παίρνοντας σκούπα, με επιβλητικό τρόπο. Ανάγκασε τον KD και την παρέα του να «υποκλιθεί» στις αρετές του παιχνιδιού τους και να παραδεχτούν πως δεν μπορούσε να συμβεί κάτι άλλο στη σειρά.

Ο επόμενος αντίπαλος ήταν ακόμα πιο υψηλού επιπέδου. Οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ σε εκπληκτική κατάσταση και όλα έδειχναν πως με το... καλημέρα η σειρά θα γινόταν σκυλομαχία. Υπολόγιζαν άπαντες όμως χωρίς τους Τίμπεργουλβς. Ξανά.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της Ball Arena οι «λύκοι» επέβαλαν το παιχνίδι τους στο 100%. Απόλυτη κυριαρχία και στις δύο πλευρές του γηπέδου και δύο νίκες με δύο διαφορετικούς τρόπους. Επικράτηση σε «κλειστό» παιχνίδι στο Game 1, με τον Άντονι Έντουαρντς να βάζει μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά και να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Επιβλητική νίκη στο Game 2, με τη διαφορά να ξεπερνάει ακόμα και τους 20 πόντους σε αρκετές στιγμές της αναμέτρησης.

Οι Τίμπεργουλβς προηγούνται ξεκάθαρα με 2-0 στη σειρά και στα επόμενα δύο παιχνίδια του Target Center έχουν την ευκαιρία να «τελειώσουν» τη σειρά, «σκουπίζοντας» τους εν δυνάμει πρωταθλητές του ΝΒΑ, σε μια σειρά-ξεκάθαρη δήλωση κυριαρχίας στο παρκέ.

Ο Άντονι Έντουαρντς είναι επιβλητικός. Ο Καρλ Άντονι Τάουνς στο Game 2 ήταν σημείο αναφοράς και κυριάρχησε κοντά στο καλάθι. Ο Ρούντι Γκομπέρ «σκεπάζει» τα καλάθια και στις δύο πλευρές. Όλοι αυτοί δίνουν το μάξιμουμ. Υπάρχει όμως και ένας παίκτης που όταν πατάει παρκέ ανεβάζει επίπεδο την ομάδα με την παρουσία του ακόμα και όταν δεν σκοράρει.

Ο Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς είναι ο αφανής ήρωας της ομάδας του Κρις Φιντς στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς, αλλά και γενικά στα φετινά playoffs. Ο JMac αποτελεί τον «εξολοθρευτή» της πιο σκληρής άμυνας του φετινού ΝΒΑ Και είναι αυτός που μαζί με τον Ρούντι Γκομπέρ δίνουν τον ρυθμό στην άμυνα, αποσυντονίζοντας τους αντιπάλους του.

Το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του Φιντς αποτυπώνεται σε έναν αριθμό. Στην αναλογία +/- η οποία και αποτυπώνει το impact του πάνω στο παρκέ.

Στο Game 1 έπαιξε 39 λεπτά και παρά το γεγονός πως έμεινε άποντος (με 0/7 σουτ) τελείωσε το παιχνίδι με +14, γεγονός που σημαίνει πως όσο ήταν στο παρκέ η ομάδα του κέρδιζε 14 πόντους με εκείνον στην πεντάδα. Διότι την ίδια ώρα είχε 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Στο Game 2 έπαιξε λιγότερο (26 λεπτά), όμως το impact του ήταν ακόμα πιο μεγάλο, καθώς είχε 5 πόντους (με 2/7 σουτ), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, έχοντας μάλιστα +26 στην αναλογία.

Συνολικά, στα δύο πρώτα παιχνίδια απέναντι στους Νάγκετς μετράει 5 πόντους με 2/14 σουτ, όμως στο συνολικό +/- καταγράφει +40, αριθμός άκρως εντυπωσιακός για τα δεδομένα της σειράς, για τους αριθμούς του, αλλά και τον αντίπαλο που έχει απέναντί του. Ο αριθμός αυτός μόνο τυχαίος δεν είναι και ξεκινάει από την ενέργειά του στην άμυνα. Βλέπετε το παιχνίδι του ΜανΝτάνιελς, ως ένας εκ των ηγετών στο πίσω κομμάτι του παρκέ, αρχίζει από την άμυνα, εκεί όπου σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί... ασφυξία στον αντίπαλο.

Η παρακάτω φάση με τον «εγκλωβισμό» του Τζαμάλ Μάρεϊ, με την συμβολή του Νικέλ Αλεξάντερ-Ουόκερ, είναι ενδεικτική της πίεσης που ασκούν οι Τίμπεργουλβς, αλλά και της αποτελεσματικότητας του 23χρονου φόργουορντ.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο Άντονι Έντουαρντς «υποκλίθηκε» στον συμπαίκτη του με το πέρας του Game 2. «Θέλω να συγχαρώ τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς πριν μπω στο θέμα. Είναι τρομερός σε αυτά τα playoffs, αλλά και στη σειρά με τους Νάγκετς. Έχει πολύ υψηλό +/- και είχε μόλις 5 πόντους και έχει βάλει μόνο 2 σουτ σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν παραπονιέται, παίζει άμυνα, πιέζει σε όλο το γήπεδο και δεν θα ήμασταν η ομάδα που είμαστε σήμερα και δεν θα ήμασταν εκεί στην regular season. Ελπίζω να συνεχίσει να παίζει έτσι γιατί είναι ο X-Factor της ομάδας και όσα φέρνει είναι σπουδαία και τον ευχαριστούμε», τόνισε ο ηγέτης της ομάδας από τη Μινεάπολη.

Όταν ακούς έναν παίκτη σαν τον Ant, που έχει διαλύσει με κάθε τρόπο την άμυνα των Νάγκετς να μιλάει έτσι για τον συμπαίκτη του, καταλαβαίνεις πόσο σπουδαία είναι η συνεισφορά του Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς. Που έχει αφήσει στην άκρη τον εγωισμό και φροντίζει να κάνει όλη τη δουλειά για να είναι ευχαριστημένοι οι συμπαίκτες του.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόντο το Final 4 του Βερολίνου!