Η καλαθάρα του Γιόκιτς που θύμισε... Ζαγοράκη κόντρα στην Γαλλία το 2004! (vids)

Η καλαθάρα του Γιόκιτς που θύμισε... Ζαγοράκη κόντρα στην Γαλλία το 2004! (vids)

Χρήστος Τσάλτας 11:54 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 29.05.2024

Η ντρίμπλα του Θοδωρή Ζαγοράκη πάνω στον Μπισέντε Λιζαραζού, στον προημιτελικό του Euro 2004 ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία έχει μείνει αξέχαστη. 20 χρόνια μετά ήρθε ο Νίκολα Γιόκιτς να την... αναβιώσει με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Το Game 5 των Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς είχε την υπογραφή του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Joker ήταν ασταμάτητος και όσο έμεινε στο παρκέ σκόρπισε τον... τρόμο στην άμυνα της ομάδας του Κρις Φιντς.

Δεν είναι μόνο οι 40 πόντοι και οι 13 ασίστ που μέτρησε στο κομβικό Game 5, αλλά ήταν ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να «διαλύσει» την άμυνα της ομάδας από την Μινεσότα, κάνοντας τα πράγματα να μοιάζουν τόσο απλά. Ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτσι.

Μάλιστα μία κίνησή του, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ξύπνησε ευχάριστες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις. Κι αυτό γιατί με το σκορ στο 21-21, ο Γιόκιτς πήρε την μπάλα από τον Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ και την πέρασε πάνω από το κεφάλι του Ναζ Ριντ, για να σκοράρει.

Η ντρίμπλα αυτή θύμισε έντονα εκείνη του Θοδωρή Ζαγοράκη πάνω στον Μπισέντε Λιζαραζού, το 2004, όταν ο -τότε- αρχηγός της Εθνικής ομάδας «άδειασε» με μια εντυπωσιακή ντρίμπλα τον Γάλλο μπακ, από τα δεξιά, για να κάνει την ασίστ στον Άγγελο Χαριστέα, που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Παρακάτω δείτε την καλαθάρα του Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος «άδειασε» τον Ναζ Ριντ για να σκοράρει

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε την εκπληκτική κίνηση του Θοδωρή Ζαγοράκη στον προημιτελικό της Ελλάδας κόντρα στην Γαλλία για το Euro 2004, στην Πορτογαλία, που οδήγησε στο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, με καρφωτή κεφαλιά.