Είναι γεγονός: Ανακοινώθηκε ο Μίροτιτς

Νίκολα Μίροτιτς

i

© photo by Sonia Canada / Getty Images / Ideal Images

Είναι γεγονός: Ανακοινώθηκε ο Μίροτιτς

Νίκος Καλαμπάκας 15:57 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 03.08.2023

Η Αρμάνι Μιλάνο θα είναι η νέα ομάδα του Νίκολα Μίροτιτς αφού ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ με το ισπανικό διαβατήριο, έβλεπε όλο το καλοκαίρι το όνομά του να παίζει στα ρεπορτάζ όλων των ομάδων που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην Euroleague, όμως τελικά αποφάσισε να υπογράψει με τους Ιταλούς. 

Έτσι η Αρμάνι ισχυροποιείται αφάνταστα στη θέση «4», εκεί όπου απέκτησε τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Ο Νίκολα Μίροτιτς αυτό το καλοκαίρι έγινε το πρόσωπο της Euroleague, αφού μετά την απόφαση της Μπαρτσελόνα να τον αποδεσμεύσει λόγω μειώσεων στο μπάτζετ της, δέχθηκε πολιορκία από πολλούς συλλόγους.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας αλλά και η Μονακό προσπάθησαν να τον κάνουν δικό τους, όμως αυτό δε συνέβη ποτέ. Μάλιστα, στη Σερβία χρειάστηκε η... συμβολή της εκκλησίας προκειμένου να χαλάσει η μεταγραφή του στην Παρτίζαν, αφού ο ίδιος δεχόταν απειλές, ενώ υπήρξαν και φόβοι διχασμού σε περίπτωση που έλεγε το «ναι» στην πρόταση της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του παίκτη. Με την προσθήκη του οι Ιταλοί ισχυροποιούνται σε μεγάλο βαθμό και στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη ότι φέτος είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στα Final Four.

Ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ υπέγραψε στο Μιλάνο με λιγότερα χρήματα από αυτά που του πρόσφερε η Παρτίζαν. Ο ίδιος μάλιστα είχε πάρει θέση πριν λίγο καιρό, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στη Σερβία και για τον λόγο αυτόν απέρριψε την πρόταση της ομάδας του Βελιγραδίου.  Αυτό είχε κάνει έξαλλο τον Σάβιτς, ο οποίος σε δηλώσεις του για το θέμα είχε τονίσει ότι η Παρτίζαν είχε ενδώσει σε όλες τις απαιτήσεις του πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, όμως τελικά ο ίδιος άλλαξε γνώμη και τελικά αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση της.