Συγκίνηση για Μίροτιτς στο Palau Blaugrana: Αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα και τους συμπαίκτες του (vids)

Συγκίνηση για Μίροτιτς στο Palau Blaugrana: Αποθεώθηκε από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα και τους συμπαίκτες του (vids)

Χρήστος Τσάλτας 22:41 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 18.06.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν το κεντρικό πρόσωπο, για την Μπαρτσελόνα, με τους φίλους των Καταλανών να του χαρίζουν ένα μοναδικό standing ovation, όπως και οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.

Η βραδιά ανήκει στον Μπαρτσελόνα, η οποία μετά τη νίκη με 86-85 στο «θρίλερ» κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών της ACB, έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2022-23.

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προστάτεψαν την έδρα τους, σε ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Νίκολα Μίροτιτς να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο χαρισματικός φόργουορντ μέτρησε 25 πόντους και 5 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Κάτι που αναγνώρισε στο μέγιστο βαθμό ο κόσμος στις εξέδρες του Palau Blaugrana.

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0
LIGA ENDESA

21:36 - 18.06.2023

Μίροτιτς και Λαπροβίτολα «οδήγησαν» την Μπαρτσελόνα στο 2-0

Ασύλληπτο ματς στη Βαρκελώνη, με την Ρεάλ να γυρνάει από το -9, την Μπαρτσελόνα να κάνει νέα ανατροπή με μπροστάρη τον Μίροτιτς και καθοριστικές βολές του Λαπροβίτολα έφτασε στη νίκη (86-85) και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην ACB.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα χάρισαν ένα μοναδικό standing ovation στον Μίροτιτς, με το πέρας του αγώνα κόντρα στη Ρεάλ, με τη συγκίνηση στο πρόσωπο του έμπειρου φόργουορντ να είναι έκδηλη κατά τη διάρκεια της αποθέωσης. Η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς πιθανότατα αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μίροτιτς στο Palau Blaugrana, έπειτα από 3 χρόνια με τη φανέλα των Καταλανών.

Την ίδια στιγμή οι στιγμές αποθέωσης συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια. Την ώρα που έκανε την εμφάνισή του, οι συμπαίκτες του σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν, με τον ίδιο να δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια, στρέφοντας το βλέμμα του στο Game 3 της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ.

Για κάθε μέλος της Μπαρτσελόνα η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί αυτοσκοπό, ώστε άπαντες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις σε μια χρονιά που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, και που σε καμία περίπτωση δεν δικαιώθηκαν οι υψηλές προσδοκίες, με αποκορύφωμα το Final 4 του Κάουνας, όπου η Μπαρτσελόνα τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μετρώντας ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης (ημιτελικό) και Μονακό (μικρό τελικό), με τον Μίροτιτς να βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής.