Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο Sportal: «Δεν με προσέγγισαν ποτέ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Κίνητρο η Εθνική»

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος στο Sportal: «Δεν με προσέγγισαν ποτέ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Κίνητρο η Εθνική»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:50 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 03.09.2023

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αποκλειστικά στο Sportal! Το Draft του NBA, η δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Εθνική, το κίνητρο, οι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια και όχι μόνο, σε ένα απολαυστικό βίντεο 15 λεπτών.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν από τους παίκτες που έλαμψαν με την φανέλα της Μερκεζεφέντι, με τον Έλληνα φόργουορντ να ανεβάζει επίπεδο μέσα από την τουρκική ομάδα να παίρνει το εισιτήριο για την Euroleague και την Μπασκόνια.

Ο νεαρός φόργουορντ βέβαια, πριν ανακοινωθεί από την ομάδα της Βιτόρια, πάλεψε για το Αμερικάνικο Όνειρο, δούλεψε με 8(!) ομάδες από το NBA, όμως εν τέλει δεν επιλέχθηκε στο Ντραφτ. Παρόλα αυτά, δεν δείχνει να πτοείται και ετοιμάζεται για την Εθνική με… σπασμένα φρένα και διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, ενώ ανυπομονεί να φορέσει τα γαλανόλευκα.

Το Sportal τον εντόπισε στον χώρο όπου γυμνάζεται και τον πέρασε από… ανάκριση, με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο να μην έχει κανένα πρόβλημα και με περίσσεια ειλικρίνεια να απαντά σε όλα μας τα ερωτήματα.

Εικονολήπτης του βίντεο ήταν ο Χρήστος Πανάγος, ενώ ο Χρήστος Τσουκαλάς και η Μαριάννα Αρφαρά ανέλαβαν το μοντάζ. Κάπως έτσι, έχουμε το αποτέλεσμα των 15+ λεπτών. Αρκετά είπαμε όμως. Ο λόγος στον Νίκο Ρογκαβόπουλο…

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ανέφερε:

Για το γεγονός πως πλέον δεν είναι απλά ένα ταλέντο:

«Προσπαθώ για το καλύτερο καθημερινά. Δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται γιατί ο καθένας έχει την άποψή του. Εγώ χαίρομαι που είμαι υγιής και παίζω μπάσκετ. Ευχαριστιέμαι τη στιγμή και προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος».

Για την Εθνική:

Ανυπομονώ. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θέλω να γνωρίσω παιδιά που δεν είχα γνωρίσει στο παρελθόν και να έχουμε μια χημεία. Ο κόουτς ξέρει τι στόχους μπορούμε να βάλουμε. Ακούγεται για τις απουσίες αλλά όσοι βρεθούν εκεί θα ανταποκριθούν.

Το να παίζεις στην Εθνική είναι από μόνο του ένα κίνητρο. Θα θέλαμε τον Γιάννη βέβαια. Αν τα καταφέρει θα είναι μεγάλη μας χαρά».

Για τον λόγο που επέλεξε την Μπασκόνια:

«Είναι διαφορετικά στο εξωτερικό. Μου άρεσε πέρσι και ήθελα να το ξαναζήσω. Θωρώ πως μακροπρόσθεσμα θα με κάνει καλύτερο το να βρίσκομαι στην Μπασκόνια. Είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ με τους νεαρούς παίκτες. Με έπεισε το πλάνο και αμέσως δέχθηκα να πάω στην Μπασκόνια».

Για τις προπονήσεις πριν το Ντραφτ με τις ομάδες του ΝΒΑ:

«Την ευχαριστήθηκα αυτή την εμπειρία, που είναι το πιο βασικό. Γνώρισα ανθρώπους και είδα πράγματα που δεν είχα ξαναδεί. Δεν με πειράζει τποου δεν επιλάχθηκα στο Ντραφτ. Το ΝΒΑ είναι πολύ πίσω στο μυαλό μου. Υπάρχει σαν όνειρο, αλλά έχουμε πολλά σημαντικότερα πρώτα».

Νίκος Ρογκαβόπουλος ©Intime

Για το αν «ζηλεύει» την καριέρα κάποιου από τους εμπειρότερους φόργουορντ:

«Δεν θέλω να φτάσω κάποιον άλλον παίκτη, Θέλω να φτάσω το δικό μου ταβάνι. Προσπαθώ να πάρω κομμάτια από παίκτες που θα μου ταίριαζαν, αλλά δεν κυνηγά κάποιον και να γίνω καλύτερος από κάποιον άλλον. Θαυμάζω πολλούς και είναι δύσκολο να φτάσεις στο σημείο τοπ. είμαι θαυμαστής όλων αυτών».

Για το αν σκεφτόταν ποτέ να παίξει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό:

Επίσημο: Οι κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας
FIBA WORLD CUP

10:28 - 20.07.2023

Επίσημο: Οι κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνική μας ομάδα εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και περιλαμβάνει 22 παίκτες. Οι απουσίες των Σλούκα και Καλάθη ήταν δεδομένες, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τόμας Ουόκαπ είναι... μέσα!

«Αυτή τη στιγμή δεν το έχω φανταστεί. Ήθελα να μείνω στο εξωτερικό. Αν οι καταστάσεις και οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες θα το σκεφτόμουν. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως το καλύτερο για εμένα είναι το εξωτερικό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που με κρατάνε στο εξωτερικό. Ίσως είναι η τυπικότητα, ο επαγγελματισμός, ο τρόπος που μου φέρονται. Είναι ένα πακέτο.

Δεν έχω δεχθεί προσωπικά από κάποιον από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν έχω μιλήσει εγώ».