Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς

Τζέιλεν Μπράνσον

Μπράνσον για... φίλημα οδήγησε σε νίκη τους Νικς

Χρήστος Τσάλτας 05:05 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 05:27 - 11.05.2023

Οι Νιου Γιορκ Νικς έβγαλαν αντίδραση για τις δύο ήττες στο Μαϊάμι και με οδηγό τον ασταμάτητο Τζέιλεν Μπράνσον και βοήθειες από Μπάρετ και Ραντλ επικράτησαν στο Game 5 των Χιτ (112-103), μειώνοντας τη σειρά σε 3-2.

Για τους Νιου Γιορκ Νικς το Game 5 της σειράς κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ ήταν οριακό. Δεν υπήρχε κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, αν ήθελαν να κρατήσουν τη σεζόν τους «ζωντανή», μετά τις νίκες της ομάδας από την South Beach και Game 3 και 4 αντίστοιχα.

Η ομάδα του Τομ Θίμποντο ήθελε τη νίκη και το έδειξε με το... καλημέρα. Πάτησε πιο γερά από τους αντιπάλους της στο παρκέ, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα των παικτών του Σποέλστρα και στο φινάλε κατάφερε να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από το Madison Square Garden, δίνοντας «παράταση» στη σειρά με τους Χιτ για ένα -τουλάχιστον- παιχνίδι ακόμα.

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)
NBA

06:01 - 09.05.2023

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστές τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο νίκησαν (109-101) τους Νικς, προηγούνται με 3-1 και είναι έτοιμοι να παίξουν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους τελικούς της περιφέρειάς τους.

Με τη νίκη στο Game 5 οι Νικς μείωσαν σε 3-2 τη σειρά κόντρα στους Χιτ και θα πάνε στο Game 6 στο Μαϊάμι με μοναδικό στόχο να μην τελειώσει τώρα η σεζόν τους, αλλά να κρίνουν την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής σε Game 7, σε μια σειρά στην οποία βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως συνέβη στο Game 2 της σειράς, στο ίδιο γήπεδο, έτσι και τώρα η τριάδα των Τζέιλεν Μπράνσον, Αρ Τζέι Μπάρετ και Τζούλιους Ραντλ ήταν αυτή που πήρε στις πλάτες της τους Νικς, οδηγώντας την ομάδα από το «Μεγάλο Μήλο» στο θετικό αποτέλεσμα που τόσο είχε ανάγκη για να μην πάει σε... διακοπές από τις αρχές Μαϊου.

Ο Μπράνσον ήταν σημείο αναφοράς, με το κοντέρ να γράφει 38 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, μένοντας στο παρκέ και στα 48 λεπτά του αγώνα! Ο Μπάρετ ακολούθησε με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, με τον Ραντλ να έχει μία ακόμα παραγωγική βραδιά με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Καθοριστική και η παρουσία του Μίτσελ Ρόμπινσον με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Αυτή είναι η ομάδα που ήδη έχει βάλει στο... κάδρο τον Γιάννη για το καλοκαίρι
NBA

10:39 - 06.05.2023

Αυτή είναι η ομάδα που ήδη έχει βάλει στο... κάδρο τον Γιάννη για το καλοκαίρι

Την ώρα που οι Μιλγουόκι Μπακς κάνουν κινήσεις για το μέλλον τους, η φημολογία γύρω από την επόμενη μέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν έντονη, με τους αναλυτές να βάζουν στο κάδρο ήδη μια ομάδα που έχει «κυκλώσει« την περίπτωσή του.

Από την άλλη πλευρά, οι Χιτ μοίρασαν περισσότερο το σκοράρισμα μεν, αλλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν με τον ίδο ρυθμό με τον οποίο μπήκαν στον αγώνα, όταν και προηγήθηκαν με 14-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε... τα πάντα ξανά, έχοντας 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 τάπες, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ακολουθεί με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε ο Ντάνκαν Ρόμπινσον, ερχόμενος από τον πάγκο. Οι Χιτ ωστόσο έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (50-34), κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι η σειρά πάει πλέον σε Game 6 στο Μαϊάμι. Ένα παιχνίδι το οποίο μοιάζει ως το πιο σημαντικό της σεζόν και για τις δύο ομάδες. Με νίκη των Νικς οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στο Madison Square Garden για Game 7, ενώ σε περίπτωση νίκης των Χιτ, τότε η ομάδα του Μαίάμι θα καταφέρει να βρεθεί σε τελικούς Ανατολής για δεύτερη διαδοχική σεζόν και τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.