Ο Ντάνιελ Γκάφορντ ξαφνικά ετοιμάζεται να καταρρίψει ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν (vid)

Ο Ντάνιελ Γκάφορντ ξαφνικά ετοιμάζεται να καταρρίψει ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:08 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 14.03.2024

Από τις 6 Μαρτίου μέχρι σήμερα, ο Ντάνιελ Γκάφορντ των Ντάλας Μάβερικς έχει ευστοχήσει σε 33 διαδοχικά σουτ και χρειάζεται δύο ακόμα για να γράψει... ιστορία και να φθάσει τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Τα ρεκόρ του Ουίλτ Τσαμπερλεϊν συνήθως τα προσεγγίζει ο Νίκολα Γιόκιτς ή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και την τελευταία δεκαετία οι δυο τους έχουν καταρρίψει αρκετές επιδόσεις του θρυλικού και αείμνηστου σέντερ του ΝΒΑ, που εμφανίστηκε στον μαγικό πλανήτη από το 1959 του 1973 και... αποχώρησε από τον πλανήτη Γη το 1999, σε ηλικία 63 ετών.

Το ρεκόρ των 100 πόντων σε έναν αγώνα πάντως, που σημείωσε ο Τσάμπερλεϊν στις 2 Μαρτίου 1962 με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Σίξερς κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς, δεν απειλείται (προς το παρόν). Μια άλλη όμως, επίσης... στοιχειωμένη στατιστική του μοναδικότητα, απέχει δύο σουτ από το να ισοφαριστεί και τρία από το να καταρριφθεί.

Και το εντυπωσιακό είναι πως αυτός που την αμφισβητεί δεν είναι κάποιος σούπερ σταρ του ΝΒΑ, αλλά ο Ντάνιελ Γκάφορντ.

O 25χρονος σέντερ των Ντάλας Μάβερικς, από τις 6 Μαρτίου μέχρι σήμερα δεν έχει αστοχήσει σε καμία προσπάθειά του για σουτ. Είχε 7/7 κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, την ίδια αποτελεσματικότητα στο ματς με τους Ντιτρόιτ Πίστονς, είχε 5/5 κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, 9/9 με τους Σικάγο Μπουλς και άλλα 5/5 κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Έχει δηλαδή, 33 συνεχόμενα εύστοχα δίποντα χωρίς κανένα άστοχο ενδιάμεσά τους ή στο τέλος τους. Χρειάζεται δύο ακόμα για να ισοφαρίσει το 35/35 του Ουίλτ Τσάμπερλειν και ένα ακόμα για να το... σπάσει!

Θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/3, 04:00) στην Οκλαχόμα, τότε που οι Καουμπόηδες θα αντιμετωπίσουν τους Θάντερ.