Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sportal: «Θα είμαι στο Κάουνας για να σηκώσουμε την Euroleague»

Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sportal: «Θα είμαι στο Κάουνας για να σηκώσουμε την Euroleague»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:35 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 03.09.2023

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν... ποταμός στην συνέντευξή του στο Sportal! Ο Αμερικανός εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει την Euroleague, μίλησε για την ταινία που ετοιμάζει με τον Ντάνο, ενώ αναφέρθηκε και στα μυστικά της επιτυχίας των ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τρεις φορές την Euroleague. Οι δύο τελευταίες ήταν το 2012 και το 2013, όμως η πρώτη ήταν το μακρινό 1997. 

Τότε, ο παίκτης που είχε κάνει την διαφορά δεν ήταν άλλος από τον Ντέιβιντ Ρίβερς! Ο «Ποταμός» πήρε από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και σήκωσε την Euroleague στη Ρώμη, κάτι που ο ίδιος θέλει να δει τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει και στο Κάουνας

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς βρέθηκε στο ΣΕΦ την Κυριακή και παρακολούθησε τον αγαπημένο του Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Ντάνο Αγγελόπουλο, και το Sportal δεν έχασε την ευκαιρία να του κάνει μια μικρή… ανάκριση! 

Όντας πάντα τυπικός και επαγγελματίας, δεν αρνήθηκε την πρότασή μας και μας χάρισε 5 λεπτά στα οποία, όπως θα δείτε στο βίντεο, είπε πολλά! 

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, η πίστη για την κατάκτηση της Euroleague, η σχέση του με τον κόσμο του Πειραιά αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον ήταν μεταξύ των όσων ανέφερε ο Ντέιβιντ Ρίβερς.

Αρκετά είπαμε όμως. Ήρθε η ώρα να πάρει τον λόγο ο ίδιος ο Ντέιβιντ Ρίβερς…

-Είναι υπέροχο που σας βλέπουμε πάλι στο ΣΕΦ. Αρχικά πώς είναι το να δέχεστε όλη αυτή την αγάπη, παρότι έχουν περάσει 26 χρόνια;

-Είναι υπέροχο. Είναι ενδεικτικό της σχέσης και του δεσμού που δημιουργήθηκε όσο ήμουν παίκτης. Νομίζω πως σέβονται την εργατικότητά μου και την αφοσίωση. Αναγνωρίζω την υποστήριξή τους στις καλές και στις κακές στιγμές. Στο τέλος δημιουργήσαμε φανταστικές αναμνήσεις μαζί και αυτές θα παραμένουν για πάντα. 

-Είδατε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως έχετε παρακολουθήσει βίντεο και χάιλαϊτς. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης από την φετινή ομάδα;

-Δεν έχω έναν αγαπημένο παίκτη. Ποτέ δεν είχα. Για εμένα το σημαντικό είναι το πώς δουλεύει η χημεία της ομάδας. Ως ομάδα, αν έχουν αποκτήσει ταυτότητα, αν εκτελούν, αν παίζουν μαζί, αν έχουν συνέπεια. Αυτά μετράνε για εμένα, γιατί ξέρω πως αν τσεκάρουν όλα αυτά τα κουτάκια, οι φίλαθλοι θα τους απολαμβάνουν, θα έχουν επιτυχία, όπως φέτος. Υπάρχουν προσδοκίες για τη συνέχεια. Να κερδίσουν την Euroleague και όλα τα άλλα πρωταθλήματα που μπορούν. Αυτό έχει περισσότερη σημασία για εμένα και είναι αυτό που ανυπομονώ να παρακολουθώ. 

-Φαντάζεστε να πανηγυρίζετε ακόμα μια  Euroleague με τον Ολυμπιακό; Γιατί παρότι έχουν περάσει χρόνια, ακόμα αγαπάτε την ομάδα και θέλετε να την δείτε να πετυχαίνει. 

-Ναι φυσικά! Νομίζω πως θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το απόλυτο τρόπαιο φέτος με την Euroleague. Θα είμαι στο Κάουνας να το δω. Είμαι ενθουσιασμένος. 

-Σας έχω μια ερώτηση. Ο μόνος παίκτης με τον οποίο προλάβατε να παίξετε ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης και φέτος είναι η πρώτη χρονιά χωρίς εκείνον στην ομάδα. Πώς σας φαίνεται; 

-Είναι αναπόφευκτο, αλλά ψάχνεις για τον επόμενο ηγέτη που θα βγει μπροστά και ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος οργανισμός. Θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο και θα βγουν έξω για να αποκτήσουν το καλύτερο ή θα φτιάξουν το καλύτερο προϊόν. Είναι παράξενο, όμως νομίζω πως ήταν παράξενο και που δεν επέστρεψα μετά το 1997. Προσαρμόζεσαι. Έτσι είναι το παιχνίδι και πάνε πολύ καλά τώρα. 

-Βλέπετε τον εαυτό σας σε κάποιον παίκτη της Euroleague τώρα; Στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην Ρεάλ Μαδρίτης…

-Όχι.

-Όχι τον εαυτό σας. Έναν παίκτη που παίζει παρόμοια με εσάς το παιχνίδι…

-Είναι μερικοί παίκτες που κυριαρχούν στο παιχνίδι για τις ομάδες τους. Ο Σέιν Λάρκιν πήγαινε πολύ καλά μέχρι τον τραυματισμό του, ο Μίτσιτς. Αυτού του είδους οι παίκτες. Με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια έχει περισσότερο να κάνει με την κίνηση όλης της ομάδας. Αυτό είναι δύσκολο να το κερδίσεις, όταν η χημεία της ομάδας δουλεύει τόσο καλά. Οπότε αυτό έχουμε φέτος και θα τελειώσει καλά τη σεζόν. 

-Στο πρώτο παιχνίδι που παρακολουθήσατε ο Ολυμπιακός έβαλε 100 πόντους και κέρδισε με 30. Είπατε πως θα είστε στο Κάουνας. Είστε το… γούρι της ομάδας; 

-Όχι, όχι με τίποτα. Είμαι απλά ένας τύπος που θα τους κρατήσει όλους υπεύθυνους. Είμαι ένας φίλαθλος, ένας υποστηρικτής και θέλω να τους δω να πηγαίνουν καλά. 

-Και για το τελείωμα της συνέντευξης, τι κάνετε αυτό τον καιρό; 

-Κάνω πολλά! Εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα της Global Sports Academy, που είναι το  Globalsports.com και το Globalsports.education, τα οποία γίνονται στη Νότια Γαλλία. Έχουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ στη Φλόριντα το καλοκαίρι, όπως και στο Τορόντο. Μαζί με τον Θεόδωρο Παπαλουκά θα δουλέψουμε με μια ομάδα επίλεκτων Κ19 το καλοκαίρι, πριν από τα τουρνουά της FIBA και πέραν από αυτά, είμαι εκτελεστικός παραγωγός σε μια μεγάλη παραγωγή ταινίας. Αυτό είναι στα σκαριά ακόμα. Θα δουλέψουμε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο (Ντάνο), ο οποίος ήταν ο νικητής του Survivor πριν μερικά χρόνια. 

-Θα σας ρωτούσα τι λέγατε μεταξύ σας…

-Είναι από τους πρωταγωνιστές της ταινίας και συγκεντρώνουμε όλα τα κομμάτια.  Ανάμεσα σε αυτά εργάζομαι πάνω σε νεανικά σπορ και εκπαίδευση, που με κρατούν απασχολημένο.