Ο Λίλαρντ έγινε ο τέταρτος καλύτερος «μπόμπερ» στην ιστορία - Προσπέρασε τον Ρέτζι Μίλερ, καταδιώκει τον Χάρντεν (vids)

Ο Λίλαρντ έγινε ο τέταρτος καλύτερος «μπόμπερ» στην ιστορία - Προσπέρασε τον Ρέτζι Μίλερ, καταδιώκει τον Χάρντεν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:00 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 09.03.2024

Χρειαζόταν ένα εύστοχο τρίποντο ακόμα για να ξεπεράσει τον θρυλικό Ρέτζι Μίλερ και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε τέσσερα. Οι Μπακς δεν νίκησαν στο Λ.Α., αλλά ο Dame έγινε o τέταρτος καλύτερος του είδους, στα χρονικά του ΝΒΑ.

Η περιοδεία των Μιλγουόκι Μπακς στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε με ήττα στο Λος Άντζελες από τους Λέικερς και ο Γιάννη Αντετοκούνμπο με την παρέα του θα παραμείνουν στην πόλη για το επόμενο ματς, με τους Κλίπερς στο ίδιο γήπεδο και θα ολοκληρώσουν το road trip στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Σακραμέντο. Εκεί που θα συναντήσουν τους Κινγκς του (τραυματία) Σάσα Βεζένκοφ.

Πρόκειται για μία δύσκολη σειρά αγώνων για τα Ελάφια, που πλέον είναι στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Πάντως, η εικόνα τους στο ματς με τους Λέικερς δεν ήταν άσχημη, απλώς ατύχησαν να βρεθούν σε μία από τις σπουδαιότερες βραδιές στην καριέρα του ΝτιΆντζελο Ράσελ. Διότι, εκ μέρους τους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε triple double και επιτέθηκε απειλητικά στην τελευταία περίοδο, ενώ και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε σημαντικά σουτ.

Μάλιστα με τα τέσσερα τρίποντα που, έφθασε συνολικά τα 2.564 στην καριέρα του. Και ναι μεν απέχει πολλά εύστοχα σουτ, σε σχέση με τα 3.680 του Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά πλέον ο «Dame Time» είναι ο τέταρτος με τα περισσότερα όλων των εποχών.

Διότι χρειαζόταν ένα για να προσπεράσει τον θρύλο των Ιντιάνα Πέισερς, Ρέτζι Μίλερ και τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/3) έβαλε αυτό που χρειαζόταν και άλλα τρία.

Μπροστά του στη λίστα με τους καλύτερους όλων των εποχών στον συγκεκριμένο τομέα, πέραν του Κάρι, υπάρχει άλλος ένας εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ. Ο Τζέιμς Χάρντεν των Λος Άντζελες Κλίπερς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 3 και απειλείται πλέον από τον Λίλαρντ, όπως απειλείται και από τους δύο τα 2.973 τρίποντα του βετεράνου Ρέι Άλεν, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των εποχών.

Οι 10 κορυφαίοι στα τρίποντα όλων των εποχών

🏀 1 / Στέφεν Κάρι (Ουόριορς): 3.680
🏀 2 / Ρέι Αλεν: 2.973
🏀 3 / Τζέιμς Χάρντεν (Κλίπερς): 2.910
🏀 4 / Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπακς): 2.564
🏀 5 / Ρέτζι Μίλερ: 2.560
🏀 6 / Κάιλ Κόρβερ: 2.450
🏀 7 / Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς): 2.407
🏀 8 / ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς): 2.383
🏀 9 / Βινς Κάρτερ: 2.290
🏀 10 / Τζέισον Τέρι: 2.282