Ο Φοξ επιτέθηκε και Κινγκς νίκησαν ξανά τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)
i

AAron Ontiveroz / Contributor

Ο Φοξ επιτέθηκε και Κινγκς νίκησαν ξανά τους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:24 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 15.02.2024

Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 10 πόντους, έφθασε τους 30 και οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν στο Ντένβερ τους πρωταθλητές Νάγκετς με 102-98. Ο Ντομάντας Σαμπόνις αυτή τη φορά δεν έκανε triple double, αλλά... εξουδετέρωσε σε μεγάλο βαθμό τον Νίκολα Γιόκιτς.

Πήρε την ευθύνη, μαζί και τις συνέπειες των πράξεών του. Μόνο που όλες του (οι πράξεις) ήταν εντυπωσιακές και ο ΝτιΆρον Φοξ με 30 πόντους οδήγησε τους Σακραμέντο Κινγκς στη νίκη με 102-98  επί των Νάγκετς και μάλιστα στο Ντένβερ.  

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως ο Φοξ, δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης είχε 20 πόντους και στον περιορισμένο εναπομείναντα χρόνο κατάφερε να βάλει άλλους δέκα. Όλους της ομάδας του! Μάλιστα, δεν προσπάθησε κανένας άλλος Βασιλιάς να επιτεθεί. 

Με αυτόν πρωταγωνιστή λοιπόν, οι Κινγκς που είχαν νικήσει και προημερών τους Νάγκετς (135-106) μπόρεσαν να αποδράσουν με μία νίκη, την ώρα που οι Σβόλοι γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους. 

Πέραν του Φοξ, σπουδαία ήταν και η συνεισφορά του Ντομάντας Σαμπόνις. Ο Λιθουανός που έχει καθιερώσει συστηματικά τα triple double το τελευταίο διάστημα και συνολικά στη σεζόν είναι πρώτος με τα περισσότερα, αυτή τη φορά... περιορίστηκε στους 20 πόντους, στα 13 ριμπάουντ και στις 7 ασίστ. Το έργο του όμως, ήταν καταπληκτικό, ειδικά στην άμυνα που σταμάτησε τον Νίκολα Γιόκιτς στους 15 πόντους, ενώ συνολικά στη στατιστική του ο Σέρβος είχε 5 ριμπάουντ κα 8 ασίστ. Νούμερα που απέχουν αρκετά από τους μέσους όρους του: 26,3 πόντοι, 12,2 ριμπάουντ 9 ασίστ

Οι Ουόριορς την τελευταία μέρα των ανταλλαγών παραλίγο να αποκτήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!
NBA

15:57 - 14.02.2024

Οι Ουόριορς την τελευταία μέρα των ανταλλαγών παραλίγο να αποκτήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και το ESPN αποκαλύπτει πως λίγο πριν το dead line ο ιδιοκτήτης των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι συνεργάτες του προσέγγισαν τους Λέικερς για να αποκτήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Και μία τέτοια... βόμβα, τελικά απενεργοποιήθηκε!

Για τους Κινγκς, δεν αγωνίστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ταλαιπωρείται με τον αστράγαλό του και ναι μεν επέστρεψε στη δράση έπειτα από δύο εβδομάδες αποχής, αλλά τραυματίστηκε ξανά -στο ίδιο σημείο- και θα χάσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που μπορεί να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τους δύο μήνες