Ο Ντέρικ Ουίλιαμς βρίσκεται ένα βήμα πριν την Χάποελ Ιερουσαλήμ (vids)

Ντέρικ Ουίλιαμς

i

© Intime

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς βρίσκεται ένα βήμα πριν την Χάποελ Ιερουσαλήμ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:28 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 09.07.2023

Μετά τη σεζόν τους στον Παναθηναϊκό, ο 32χρονος φόργουορντ Ντέρικ Ουίλιαμς, προσανατολίζεται στην επιστροφή του στο Ισραήλ, αυτή τη φορά για την Χάποελ Ιερουσαλήμ, που συμμετέχει στο ΒCL μαζί με ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα.

Συνηθίζει κάθε καλοκαίρι να αλλάζει ομάδα και πόλη. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς από τη στιγμή που άφησε πίσω του το ΝΒΑ επιλέξει μονοετή συμβόλαιο και στο τέλος αυτών αποχωρεί. Είτε από δική του πρωτοβουλία, είτε από την πλευρά της ομάδας. 

Το 2018 έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και... σπίτι του έγινε το Μόναχο (για τη Μπάγερν), ακολούθως έμεινε στην Κωνσταντινούπολη (Φενέρμπαχτσε), στη Βαλένθια, το Τελ Αβίβ (Μακάμπι) και στην Αθήνα, όπου τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό

Προ ημερών οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν τον 32χρονο φόργουορντ, ο οποίος ήταν δεδομένο πως θα είχε ρόλο και θέση για την ερχόμενη σεζόν. Αντίθετα, έχει θέσει και μάλιστα κομβική στα πλάνα της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Οπότε, το Νο 2 στο NBA Draft του 2011 ετοιμάζεται για να επιστρέψει στο Ισραήλ, αυτή τη φορά όμως, για την ομάδα των Ιεροσολύμων, που πέρσι έφθασε μέχρι το Final Four του Basketball Champions League και τη νέα σεζόν θα συμμετέχει ξανά στη διοργάνωση της FIBA. 

Εκεί φυσικά που θα λάβουν μέρος η ΑΕΚ -την οποία η Χάποελ απέκλεισε πέρσι πριν την τελική τετράδα του θεσμού-, το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας. 

Ο Ουίλιαμς στη σεζόν του με τον Παναθηναϊκό, σε μία πολύ κακή σεζόν σε ομαδικό επίπεδο, δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά και σε καμία περίπτωση να ξεχωρίσει. Ξεκίνησε τη σεζόν του με μια κάποια δυναμική, αλλά την τελείωσε καθήμενος μόνιμα στον πάγκο της ομάδας. Βέβαια, το βιογραφικό του παραμένει πλούσιο και στην Euroleague είχε 11 πόντους και 3,6 ριμπάουντ ανά αγώνα. Η Χάπoελ θα του ζητήσει περισσότερα και αυτός μπορεί να της τα δώσει, αρκεί πρώτα να οριστικοποιηθεί η συνεργασία τους. 

Στο μεταξύ, η ομάδα από τα Ιεροσόλυμα βρίσκεται στις συζητήσεις και με τον Σιλβέν Λάντσμπεργκ, τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί στην Κίνα και έπαιξε με διάφορες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά ξέρει το Ισραήλ από την καλή και την ανάποδη. Από το 2012 μέχρι το 2017 έπαιξε εκεί, αρχικά με τη Μακάμπι Χάιφα και στη συνέχεια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.