Ντίνος Μήτογλου: Εκδικάστηκε η υπόθεσή του, σύντομα η απόφαση για την τιμωρία του

Ντίνος Μήτογλου

i

Μήτογλου / © Intime

Ντίνος Μήτογλου: Εκδικάστηκε η υπόθεσή του, σύντομα η απόφαση για την τιμωρία του

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:42 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 07.12.2022

Ο Ντίνος Μήτογλου είδε την υπόθεσή του να εκδικάζεται, με την απόφαση για την τιμωρία του να αναμένεται σύντομα.

Ο Ντίνος Μήτογλου έχει να παίξει από τις 26 Μαρτίου 2022, όταν και είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί του Παναθηναϊκού (75-76) στο ΟΑΚΑ στις 4/3/22. Πλέον, περίπου 9 μήνες αργότερα, η υπόθεσή του εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο της FIBA στη Γενεύη.

Όπως μεταδόθηκε πρώτα στην «ΕΡΑ σπορ», η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς το δικαστήριο έγινε, με τον Μήτογλου μάλιστα να έχει την ευκαιρία να καταθέσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο σενάρια που προκύπτουν αφορούν ποινή αποκλεισμού δύο ή τεσσάρων χρόνων. 

To πρώτο σενάριο θα ισχύσει αν οι δικαστές κρίνουν πως δε γνώριζε και παραπλανήθηκε, δεν είχε δηλαδή «δόλο», όπως είναι ο νομικός όρος, ενώ το δεύτερο, αυτό των 4 ετών, θα ισχύσει αν οι δικαστές κρίνουν ότι ο Ντίνος Μήτογλου γνώριζε τι είδους σκεύασμα ήταν αυτό που πήρε. Στο πρώτο σενάριο, η πλευρά του Μήτογλου ευελπιστεί να μπορέσει να μειώσει την ποινή μέσα από την έφεση και να την ρίξει στον ένα χρόνο, ώστε να επιστρέψει σε λίγους μήνες στη δράση. 

Θυμίζουμε πως ο Ντίνος Μήτογλου έχει ήδη καταθέσει μήνυση στην γιατρό που του προμήθευε τα απαγορευμένα σκευάσματα, η οποία και συνελήφθη.