Ο Ντόντσιτς γκρινιάζει για τους διαιτητές, αλλά είναι ο πιο «χαϊδεμένος» - Έχει εκτελέσει 82 ελεύθερες βολές!

Ο Ντόντσιτς γκρινιάζει για τους διαιτητές, αλλά είναι ο πιο «χαϊδεμένος» - Έχει εκτελέσει 82 ελεύθερες βολές!

Sportal newsroom 19:05 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 07.09.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει φτάσει τις 82 ελεύθερες βολές στο παγκόσμιο Κύπελλο και απειλεί τον Ντίρκ Νοβίτσκι που έχει 89 από το 2002

Παρότι τα έβαλε με τους διαιτητές ο Λούκα Ντόντσιτς στον αγώνα της Σλοβενίας με τον Καναδά που αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές, αντιμετωπίζεται ως «ιερή αγελάδα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Οι διαιτητές επιδεικνύουν μεγάλο σεβασμό στο «παιδί θαύμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ που πραγματοποιεί σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, καθώς μετά τον αγώνα με τον Καναδά συμπλήρωσε σε 7 αγώνες 82 ελεύθερες βολές!

Ένας εντυπωσιακός αριθμός αν σκεφτεί κανείς πως το ρεκόρ κατέχει ο Ντιρκ Νοβίτσκι από το 2002.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε μετά τον αγώνα με τη Λιθουανία για τις θέσεις 5-8 στη διοργάνωση τις 82 εκτελεσμένες βολές στο τουρνουά!

Είναι η δεύτερη κορυφαία επίδοση στην ιστορία, καθώς το ρεκόρ κατέχει ο Ντιρκ Νοβίτσκι, o οποίος εκτέλεσε 89 ελεύθερες βολές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Ο Γερμανός σούπερ σταρ του παρελθόντος το είχε πετύχει σε 9 παιχνίδια, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς έχει παίξει 7 και απομένει άλλο ένα με την Ιταλία, όπου θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην ππρώτη θέση των παικτών με τις περισσότερες εκτελεσμένες βολές στη διοργάνωση. Και δεν χρειάζεται πολλές, μόλις 8 για να πιάσει κορυφή.

Άρα οι διαμαρτυρίες του τις περισσότερες φορές στο παιχνίδι μοιάζουν να είναι προσχηματικές...