Ο Κλάρκσον έγραψε ιστορία: Πρώτο triple double... παγκίτη των Τζαζ μετά από 41 χρόνια - Σούπερ νίκες για Νικς, Ράπτορς και Κλίπερς (vids)
i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Ο Κλάρκσον έγραψε ιστορία: Πρώτο triple double... παγκίτη των Τζαζ μετά από 41 χρόνια - Σούπερ νίκες για Νικς, Ράπτορς και Κλίπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 02.01.2024

Στη Γιούτα, οι Τζαζ φιλοξένησαν τους Ντάλας Μάβερικς στην επιστροφή του Κάιρι Ίρβιγκ, αλλά ο οικοδεσπότης Τζόρνταν Κλάρκσον υποδέχθηκε τους Καουμπόηδες με ένα εντυπωσιακό -και σπάνιο στην πόλη της Γιούτα- Triple Double που οδήγησε στη νίκη (127-90). Οι Νικς και οι Ράπτορς με τους νέους τους παίκτες επικράτησαν των Τίμπεργουλβς και των Καβαλίερς αντίστοιχα, σημαντική επιτυχία και για τους Κλίπερς που νίκησαν στο Λ.Α. τους Χιτ.

Ο τελευταίος παίκτης των Γιούτα Τζαζ που είχε κάνει triple double ήταν ο Κάρλος Μπούζερ, στις 13 Φεβρουαρίου του 2008. Μεσολάβησαν 1.256 παιχνίδια για να δουν οι Μορμόνοι έναν παίκτη τους να επαναλαμβάνει μία τριπλή προσωπική επίδοση. 

Αυτό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης (2/1), όταν στο πρώτο παιχνίδι τους 2024, στη νίκη (127-90) επί των Ντάλας Μάβερικς, που παρατάχθηκαν μετά από καιρό με τον Κάιρι Ιρβινγκ στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Τζόρνταν Κλάρκσον δεν προβληματίστηκε ούτε στιγμή. Ήρθε από τον πάγκο και προσέφερε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ και το γεγονός ότι δεν ήταν μέλος της πρώτης πεντάδας κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το ρεκόρ του στην ιστορία της Γιούτα. 

Διότι, από την τελευταία φορά που ένας... παγκίτης έκανε triple double έχουν περάσει σχεδόν 41 χρόνια! Τελευταίος ήταν Mark Eaton με την επίδοσή του (12 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 12 μπλοκ) στις 5 Φεβρουαρίου του 1983! 

Στο μεταξύ, οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Τορόντο Ράπτορς έπαιξαν για πρώτη φορά με τα νέα τους μέλη, έπειτα από την μεταξύ τους ανταλλαγή. Και το αποτέλεσμα ήταν θετικό και για τους δύο. 

Ειδικά η ομάδα της Νέας Υόρκη πήρε μία σπουδαία νίκη (112-106) επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που αποτελούν την καλύτερη ομάδα της Δύσης (βάσει ρεκόρ) και τα κατάφεραν με τον Τζούλιους Ραντλ να βάζει 39 πόντους. 

Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν εκνευριστικά άστοχος (5/23), αλλά ο... νέος Ότζι Ανουνόμπι έδειξε τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει στους Νικς και πόσο πολύ μπορεί να τους αναβαθμίσει. Είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στο πρώτο του ματς ως οικοδεσπότης στο Madison. 

Για τους Ράπτορς που έχασαν τον Ανουνόμπι (και τους Ατσιούα, Φλιν), αλλά απέκτησαν τον Αρ Τζέι Μπάρετ, είδαν τον Καναδό να επιστρέφει στην πατρίδα του και στο πρώτο του ματς ως παίκτης του Τορόντο να βάζει το... λιθαράκι του (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) στη νίκη 124-121 επί των Καβαλίερς. 

H «μάχη» των δίδυμων Τόμπσον: Ο Αμέν νίκησε τον Οσάρ και οι Ρόκετς τους Πίστονς (vids)
NBA

08:44 - 02.01.2024

H «μάχη» των δίδυμων Τόμπσον: Ο Αμέν νίκησε τον Οσάρ και οι Ρόκετς τους Πίστονς (vids)

Γεννήθηκαν την ίδια μέρα (30 Ιανουαρίου 2003) στο ίδιο μέρος, από την ίδια μάνα με διαφορά μερικών δευτερολέπτων. Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/1) ο Αμέν συνάντησε τον δίδυμο αδελφό του Οσάρ στο Χιούστον ως αντίπαλο αυτή τη φορά και οι Ρόκετς νίκησαν τους Πίστονς με άνεση, χάρη και σκορ 136-113.

Στην πρώτη πεντάδα των Ράπτορς εμφανίστηκε και ο Ιμάνιουελ Κουίκλι (που επίσης αποκτήθηκε από τους Νικς) και είχε 14 πόντους, αλλά τη συνολική διαφορά την έκανε ο All-Star Πασκάλ Σιάκαμ με 36 πόντους.