Οι Ρόκετς «σκότωσαν» τους Νάγκετς στο Ντένβερ - Οι Τίμπεργουλβς προελαύνουν και οι Θάντερ ακολουθούν στη Δύση (vids)

Οι Ρόκετς «σκότωσαν» τους Νάγκετς στο Ντένβερ - Οι Τίμπεργουλβς προελαύνουν και οι Θάντερ ακολουθούν στη Δύση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:33 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 09.12.2023

Οι πρωταθλητές Νάγκετς έχασαν για ένατη φορά και οπισθοχωρούν στην κατάταξη. Οι Χιούστον Ρόκετς τους νίκησαν στο Ντένβερ (114-106) και οι Τίμπεργουλβς το εκμεταλλεύτηκαν. Η ομάδα της Μινεσότα είναι πρώτη σε όλο το ΝΒΑ και αποκτά απόσταση στην κατάταξη της Δύσης - Οι Σέλτικς νίκησαν τους Νικς και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν στην παράταση των Ουόριορς.

Τη μέρα που οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν στο Φοίνιξ τους Σανς με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ασίστ και κλεψίματα, το πρόγραμμα του ΝΒΑ περιελάμβανε άλλα 12 παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες επιδόσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. 

Κατ' αρχάς, οι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν με 133-123 τους Νιου Γιορκ Νικς και έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Ντέρικ Ουάιτ με 30 πόντους. O Τζέισον Τέιτουμ είχε 25 πόντους, ενώ ο Κρίσταπς Πορζίνγκις επέστρεψε από τον τραυματισμό του και κατέγραψε στη στατιστική του 21 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής. 

Για την ομάδα της Νέας Υόρκης, οι Τζέιλεν Μπράνσον και Αρ Τζέι Μπάρετ σημείωσαν από 23 πόντους έκαστος, ενώ ο κόοτς Τομ Τιμποντό έκανε μία αλλαγή στην πρώτη πεντάδα του που (μάλλον) ευνόησε τον παίκτη που τοποθέτησε στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο ξεκίνησε το ματς και ο Κουεντίν Γκράιμς ήρθε από τον πάγκο. Ο πρώτος είχε 6 πόντους σε 22 λεπτά και ο δεύτερος σε 19'23'' είχε 13 πόντους. 

Στην Οκλαχόμα, στο παιχνίδι που είχε το μεγαλύτερο σασπένς απ' όλα -σε σημείο που οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν κάθιδροι την εξέλιξη-, οι Θάντερ κατάφεραν να πάρουν μία ακόμα σπουδαία νίκη. Επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 138-136 στην παράταση. Η εναλλαγές στο σκορ και τα... μεγάλα καλάθια διαδέχθηκαν το ένα το άλλο για μεγάλα διαστήματα και τελικά οι γηπεδούχοι που με τρεις βολές του Τσετ Χόλμγκρεν οδήγησαν το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους. 

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα της σε ολόκληρο το ΝΒΑ (στη Δύση τους ακολουθούν οι Θάντερ) και μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο την διαφορά τους από τους Ντένβερ Νάγκετς. Οι πρωταθλητές έχασαν στην έδρα τους από τους Χιούστον Ρόκετς (114-106) και οι Λύκοι το εκμεταλλεύτηκαν. Επικράτησαν στο Μέμφις των Γκρίζλις (127-103) και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 17-4. Τους Νάγκετς (14-9) πάντως, εκτός από την Οκλαχόμα, τους προσπέρασε και το Ντάλας. 

Οι Μάβερικς καθοδηγούμενοι από τον Λούκα Ντόντσιτς και με τον τέως γκαρντ της Παρτίζαν, Ντάντε Έξουμ, να ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα και να βάζει 23 πόντους νίκησαν με 125-112 στο Πόρτλαντ τους Μπλέιζερς και πλέον έχουν 13 νίκες σε 21 ματς