Θρίαμβος για Θάντερ και Τίμπεργουλβς, «διπλά» για Σανς και Πέλικανς

Σάι Γκίλντζιους-Αλεξάντερ

i

@Photo by Joshua Gateley/Getty Images

Θρίαμβος για Θάντερ και Τίμπεργουλβς, «διπλά» για Σανς και Πέλικανς

Χρήστος Τσάλτας 07:40 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:01 - 01.02.2024

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους στη σεζόν, καταφέρνοντας να επικρατήσουν και των Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς «σάρωσαν» τους; Ντάλας Μάβερικς.

Καταιγιστική ήταν η δράση για ακόμα μια βραδιά στα παρκέ του ΝΒΑ, με τα παιχνίδια της βραδιάς να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις, αλλά και θέαμα.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά πως φέτος είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, καθώς κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς πήραν μια σπουδαία νίκη χαρακτήρα, παραμένοντας στα υψηλά πατώματα της Δύσης. Η ομάδα του Μαρκ Νταϊγκνόλτ είδε τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να έχει ακόμα μια ηγετική παρουσία, με 34 πόντους και 7 ριμπάουντ, την ώρα που οι 16 πόντοι και τα 13 ριμπάουντ του Άαρον Γκόρντον δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης.

Ο Κέβιν Ντουράντ επέστρεψε στο Μπρούκλιν, ως αντίπαλος των Νετς, αποθεώθηκε από τον κόσμο στο Barclay's Center και «φιλοδώρησε» την ομάδα του Ζακ Βον με μια 33άρα, οδηγώντας τους Σανς σε ακόμα μια νίκη στη σεζόν. Ο KD πρόσθεσε και 8 ασίστ στην αναμέτρηση και παρά τις προσπάθειες του Καμ Τόμας, που μέτρησε 25 πόντους, οι «ήλιοι» πήραν την εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Νετς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν αγωνίστηκε για τους Ντάλας Μάβερικς και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή για τους Μαβς, με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς να στήνουν το δικό τους... πάρτι στην αναμέτρηση. Οι «Λύκοι» ήταν ασταμάτητοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Καρλ Άντονι Τάουνς να μετράει 29 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά και τον Ρούντι Γκομπέρ να ακολουθεί 17 πόντους, η ομάδα του Κρις Φιντς έφτασε στη νίκη, παρά τους 18 πόντους του Τζος Γκριν, από πλευράς της ομάδας του Τζέισον Κιντ.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η νίκη των Μαϊάμι Χιτ, απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς, με την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα να βάζει τέλος σε σερί 7 ηττών, χάρη στους 31 πόντους του Τζίμι Μπάτλερ. Οι Σικάγο Μπουλς συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους, με τον Κόμπι Ουάιτ να παίρνει «φωτιά» και με 35 πόντους και 9 ασίστ να κάνει τη διαφορά κόντρα στους Χόρνετς, ενώ εκτός έδρας νίκες πανηγύτισαν Ορλάντο Μάτζικ και Νιου Όρλινς Πέλικανς, απέναντι σε Σαν Αντόνιο Σπερς και Χιούστον Ρόκετς, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο ΝΒΑ:

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς - Λος Άντζελες Κλίπερς 109-125

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ντιτρόιτ Πίστονς 128-121

Σαρλοτ Χόρνετς - Σικάγο Μπουλς 110-117

Μαϊάμι Χιτ - Σακραμέντο Κινγκς 115-106

Οκλαχόμ Σίτι Θάντερ - Ντένβερ Νάγκετς 105-100

Σαν Αντόνιο Σπερς - Ορλάντο Μάτζικ 98-108

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Ντάλας Μάβερικς 121-87

Χιούστον Ρόκετς - Νιου Όρλινς Πέλικανς 99-110

Μπρούκλιν Νετς - Φοίνιξ Σανς 120-136

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Μιλγουόκι Μπακς 119-116