Ο ηγετικός Γιάννης δεν αρκούσε για τους Μπακς στην επιστροφή του Λίλαρντ στο Πόρτλαντ
i

@Photo by Steph Chambers/Getty Images

Ο ηγετικός Γιάννης δεν αρκούσε για τους Μπακς στην επιστροφή του Λίλαρντ στο Πόρτλαντ

Χρήστος Τσάλτας 07:39 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:49 - 01.02.2024

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ επέστρεψε... σπίτι του και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ηγήθηκε για ακόμα μια φορά, οι Μιλγουόκι Μπακς έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το Πόρτλαντ, γνωρίζοντας την ήττα από τους Μπλέιζερς με 119-116.

Το παιχνίδι των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς ήταν ιδιαίτερο, για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ επέστρεψε «σπίτι» του, για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας στην οποία έχτισε την τεράστια καριέρα του. Ο Dame αποθεώθηκε, έδειξε τα συναισθήματά του, όμως στο τέλος της ημέρας ο Ανφέρνι Σάιμονς και η παρέα του δεν του επέτρεψαν να φύγει με νίκη από το Moda Center.

Οι Μπλέιζερς είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, άντεξαν στην ανατροπή των «ελαφιών» στην τέταρτη περίοδο και στο τέλος με τον Σάιμονς να βγαίνει μπροστά και τον Γκραντ να βάζει μεγάλα σουτ κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, υποχρεώνοντας τους Μπακς σε δεύτερη διαδοχική ήττα, έπειτα από εκείνη κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς. Με την ήττα αυτή τα «ελάφια» υποχώρησαν στο 32-16, την ώρα που οι Μπλέιζερς με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκαν στο 15-33, παραμένοντας ωστόσο χαμηλά στη Δύση.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, για τα «ελάφια», έχοντας 27 πόντους με 10/16 σουτ και 7/11 βολές, ενώ πρόσθεσε 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα, αλλά και 6 λάθη σε 37:46 στο παρκέ. Ο Greek Freak ήταν το πρώτο βιολί για την ομάδα του, αλλά και ο παίκτης που με κάρφωμα, στα 38 δευτερόλεπτα, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 116-115, χωρίς όμως να μείνει το προβάδισμα ως το τέλος.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ επέστρεψε στο Όρεγκον και μέτρησε 25 πόντους με 9/23 σουτ (3/13 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Κρις Μίντλετον σε 34 λεπτά είχε 21 πόντους με 9/13 σουτ, αλλά και 8 ασίστ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση του Moda Center.

Για τους νικητές, ο Ανφέρνι Σάιμονς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, 10/19 σουτ και 5 ασίστ, με τον εκρηκτικό γκαρντ να βάζει το πιο μεγάλο καλάθι του αγώνα στα 28'' πριν από το τέλος, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ ξανά με 117-116. Ο Τζέραμι Γρκαντ πρόσθεσε 18 πόντους, ενώ 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, με 10/17 σουτ, πρόσθεσε ο ΝτεΆντρε Έιτον, δείχνοντας σημάδια ανόδου στο παιχνίδι του για ακόμα μια φορά.

Επόμενο παιχνίδι για τους Μπακς είναι τα ξημερώματα της Κυριακής (03.30 ώρα Ελλάδας), απέναντι στον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του, τους Ντάλας Μάβερικς, στο Τέξας, με την ομάδα του Ουισκόνσιν να αναζητά την πρώτη νίκη της με τον Ντοκ Ρίβερς στην άκρη του πάγκου.