Αποκτούν απόσταση στην Ανατολή οι Σέλτικς - Έκαναν... βόλτα οι Σανς στο Μαϊάμι, σημαντικές νίκες για Κινγκς, Ρόκετς και Νικς (vids)
i

© photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Αποκτούν απόσταση στην Ανατολή οι Σέλτικς - Έκαναν... βόλτα οι Σανς στο Μαϊάμι, σημαντικές νίκες για Κινγκς, Ρόκετς και Νικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:56 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 30.01.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς νίκησαν τους Πέλικανς και πλέον είναι το φαβορί για την πρωτιά της ανατολικής περιφέρειας, μιας και οι Μπακς έχουν τέσσερις νίκες παραπάνω και οι Σίξερς πέντε! Οι Φοίνιξ Σανς υποχρέωσαν τους Χιτ στην έβδομη σερί ήττα, οι Λέικερς διασύρθηκαν στο Χιούστον, ενώ οι Σακραμέντο Κινγκς χωρίς τον τραυματία Σάσα Βεζένκοφ, αλλά με σπουδαία εμφάνιση του Ντομάντας Σαμπόνις επικράτησαν των Μεμφις Γκρίζλις.

Οι δύο ομάδες που ακολουθούν τους Μπόστον Σέλτικς στην Ανατολή ηττήθηκαν. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ντένβερ και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τον Τζοέλ Εμπίντ, την... πάτησαν στο Πόρτλαντ

Έτσι, οι Κέλτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τους Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν και Τζρου Χόλιντεϊ να βάζουν μαζί 70 πόντους οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς με 118-112. Αυτή ήταν η 36η επιτυχία τους σε σύνολο 47 αγώνων. Έχουν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ και πλέον έχουν αποκτήσει μία διαφορά ασφαλείας ειδικά με τις ομάδες της περιφέρειάς τους. 

Οι Μπακς έχουν τέσσερις ήττες παραπάνω (32-15), οι Σίξερς πέντε (29-16), ενώ οι Νιου Γιορκ Νικς που ακολουθούν την τριάδα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Τζούλιους Ραντλ, αλλά και τον Ότζι Ανουνόμπι κατάφεραν να νικήσουν εκτός έδρας τους Σάρλοτ Χόρνετς: 113-92.

Στο Μαϊάμι, οι Φοίνιξ Σανς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να νικήσουν (118-105) τους Μαϊάμι Χιτ που πλέον έχουν επτά διαδοχικές ήττες και τα κατάφεραν με πρώτο σκόρερ τον Έρικ Γκόρντον. Ο βετεράνος γκαρντ είχε 23 πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο. Δηλαδή,  έβαλε έναν παραπάνω από τον Ντέβιν Μπούκερ (22) και τρεις από τον Κέβιν Ντουράντ (20). 

Στο Χιούστον, οι Ρόκετς διέλυσαν τους Λέικερς, με τον Τζέιλεν Γκριν να έχει 34 πόντους, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ και τον Αλπερέν Σενγκούν να έχει ισάριθμα -με τον συμπαίκτη του- ριμπάουντ και ασίστ, αλλά και 31 πόντους. Απάντηση στις δύο Ρουκέτες δεν υπήρχε από τους Λέικερς που είδαν τους ΛεΜπρον Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις και ΝτιΆντζελο Ράσελ να έχουν όλοι τους από 23 πόντους. 

Οι Σακραμέντο Κινγκς που συνεχίζουν το... έργο τους χωρίς τον τραυματία Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους αστραγάλου του νίκησαν στο Μέμφις τους αποδεκατισμένους Γκρίζλις με τον Ντομάντας Σαμπόνις να καταγράφει στη στατιστική του 20 πόντους και 26 ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν σπουδαία νίκη επί των Λ.Α. Κλίπερς (118-108), ενώ οι Λούκα Ντόντσιτς και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ ήταν ασταμάτητοι στην οριακή νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Ορλάντο Μάτζικ (131-129). 

Καταδίωξη στη Δύση: Οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Θάντερ και ξαναπάτησαν την κορυφή
NBA

09:09 - 30.01.2024

Καταδίωξη στη Δύση: Οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Θάντερ και ξαναπάτησαν την κορυφή

Στον Οκλαχόμα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς και συνεργάτες του τους Καρλ Άντονι-Τάουνς και Ρούντι Γκομπέρτ νίκησαν τους Θάντερ (107-101) και πλέον οι Λύκοι είναι ο Νο1 της δυτικής περιφέρειας.

Τέλος, οι Μπρούκλιν Νετς ήταν σαρωτικοί απέναντι στους Γιούτα Τζαζ (147-114) στην επιστροφή του Μπεν Σίμονς μετά από 2,5 μήνες απουσίας. Μάλιστα, ο Αυστραλός έδειξε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση, καθώς άγγιξε το trible double. Είχε 11 πόντου, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ και προσφέρει με την εμφάνισή του αυτή αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον της ομάδας από τη Νέα Υόρκη, όπου βέβαια είχε για πρώτο σκόρερ της τον Μάικαλ Μπρίτζες με 33 πόντους.