Καταδίωξη στη Δύση: Οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Θάντερ και ξαναπάτησαν την κορυφή
i

© photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Καταδίωξη στη Δύση: Οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Θάντερ και ξαναπάτησαν την κορυφή

Γιώργος Γαβριλάκης 09:09 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 30.01.2024

Στον Οκλαχόμα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς και συνεργάτες του τους Καρλ Άντονι-Τάουνς και Ρούντι Γκομπέρτ νίκησαν τους Θάντερ (107-101) και πλέον οι Λύκοι είναι ο Νο1 της δυτικής περιφέρειας.

Την ίδια περίπου ώρα που οι Ντένβερ Νάγκετς έφθαναν στη νίκη επί των Μιλγουόκι Μπακς, οι δύο ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ της Δύσης αντιμετώπιζε η μία την άλλη στην Οκλαχόμα. 

Οι Θάντερ ήταν οι γηπεδούχοι και οι Τίμπεγουλβς ήταν τελικά οι νικητές. Με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους και τους Καρλ Άντονι-Τάουνς και Ρούντι Γκομπέρ να συμμετέχουν ενεργά στην επιτυχία με double doubles, οι Λύκοι έφθασαν στο υπέρ τους 107-101 και πλέον έχουν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη την δυτική περιφέρεια: 33-17.

Έχουν βρεθεί για αρκετό καιρό στην κορυφή, σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν, προσφάτως είχαν υποχωρήσει στο Νο 2 και οι Θάντερ ήταν οριακά μπροστά τους. Τώρα, οι ρόλοι και οι θέσεις αντιστράφηκαν και μάλιστα για την ομάδα της Οκλαχόμα ήρθε η απότομη πρώτη στο Νο 3, καθώς υπολείπονται μιας νίκης των Νάγκετς, που δυσκολεύτηκαν, αλλά επιβλήθηκαν της παρέας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο του Ντοκ Ρίβερς στον πάγκο των Μπακς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης των Τίμπεργουλβς, ο Άντονι Έντουαρντ πέραν από την χαρά του για τη νίκη εξέφρασε και τα παράπονά του για τη διαιτησία. Και το έκανε στον ρεπόρτερ που τον συνάντησε πριν καν πάει στα αποδυτήρια. Το παράπονό του ήταν πως «δεν πήραμε κανένα φάουλ». 

Για οπλοκατοχή και ναρκωτικά συνελήφθη ο πρώην πρωταθλητής του NBA Ρόντο
NBA

08:55 - 30.01.2024

Για οπλοκατοχή και ναρκωτικά συνελήφθη ο πρώην πρωταθλητής του NBA Ρόντο

Ο Ρέιτζον Ρόντο που μεταξύ άλλων είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του NBA με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Μπόστον Σέλτικς συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλου αλλά και ναρκωτικών.

Ο ίδιος έβαλε 27 πόντους και πήγε μόλις δύο φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών (4/4), αν και συνεχώς ήταν σε attack mode από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος. Την ώρα που ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ των Θάντερ τελείωσε το ματς με 37 πόντους και 15/16 ελεύθερες βολές