Ο Άγγλος σχολιαστής «τρελάθηκε» και με το Περιστέρι: «Pame Peristeri, KA-LI-NI-XTA!» (vid)
i

© Fiba

Ο Άγγλος σχολιαστής «τρελάθηκε» και με το Περιστέρι: «Pame Peristeri, KA-LI-NI-XTA!» (vid)

Sportal newsroom 14:55 - 04.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:25 - 04.01.2024

Την ώρα που η αναμέτρηση είχε τελειώσει και το Περιστέρι είχε ήδη κατακτήσει την σπουδαία νίκη επί της Ρίτας Βίλνιους, ο Άγγλος σχολιαστής, Τζος Μπετ, «θυμήθηκε» τα ελληνικά του. «Καληνύχτισε», όπως το είχε κάνει πέρσι στα Play Offs και ο συνάδελφος του, Λίαμ Κέινι, στο σουτ του Κώστα Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ελληνικά δεν είναι και η πιο εύκολη γλώσσα στον κόσμο. Ίσα ίσα που θεωρείται μία από τις πιο δύσκολες. Παρόλα αυτά, ειδικά οι Βρεττανοί σχολιαστές αγώνων μπάσκετ στις διεθνείς διοργανώσεις, έχουν επιδείξει υψηλά επίπεδα γλωσσομάθειας και εντάσσουν ελληνικές εκφράσεις όταν οι συνθήκες το απαιτούν. 

Με την ίδια άνεση και ευκολία λοιπόν, που κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague, ο sportcaster μετέδιδε το εύστοχο σουτ του Κώστα Σλούκα που προσέφερε τη νίκη στον Ολυμπιακό στον κρίσιμο αγώνα των Play Offs με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, «καληνυχτίζοντας» τους Τούρκους σε άπταιστα ελληνικά, το ίδιο έκανε και τώρα ένας συνάδελφος και συμπατριώτης του. Κι αφού το «Kalimera-Kalispera-Kalinixta» του Λίαμ Κέινι είχε γίνει viral, τώρα έχουμε την δεύτερη... βερσιόν. 

Έφυγε από την Χάποελ και τα Ιεροσύλημα ο κόουτς Τζίκιτς, λόγω πολέμου!
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

12:43 - 04.01.2024

Έφυγε από την Χάποελ και τα Ιεροσύλημα ο κόουτς Τζίκιτς, λόγω πολέμου!

Ο 52χρονος Σέρβος προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Αλεξάνταρ Τζίκιτς ζήτησε από τον σύλλογο να αποδεσμευτεί γιατί δεν ήθελε να ζει πια σε μία εμπόλεμη ζώνη. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (4/1) ανακοινώθηκε επίσημα το τέλος της συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του Περιστερίου με την Ρίτας Βίλνιους, στο Game 1 των Play In του Basketball Champions League, ακούστηκαν μερικές ελληνικές λέξεις (όπως «ευχαριστώ» και το κλασικό «ώπα») και όταν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή τους νίκη, ο σχολιαστής αποχαιρέτησε αναφωνώντας: «Pame Peristeri, KA-LI-NI-XTA!».

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!