Ο Αταμάν κατέληξε στη δωδεκάδα της Τουρκίας για το προολυμπιακό τουρνουά (vids)

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Ο Αταμάν κατέληξε στη δωδεκάδα της Τουρκίας για το προολυμπιακό τουρνουά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 20:41 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:27 - 11.08.2023

Η Τουρκία ανακοίνωσε τη σύνθεση της εθνικής της ομάδας που θα λάβει μέρος στo προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και το κόουτς Εργκίν Αταμάν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα αστέρια του ΝΒΑ: Σενγκούν, Κορκμάζ, Γιουρτσέβεν και Μπιτίμ.

Η Τουρκία δεν συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αλλά το μυαλό της βρίσκεται στο μέλλον και συγκεκριμένα στο προολυμπιακό τουρνούα που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και ξεκινά το Σάββατο (12/8) με στόχο το εισιτήριο για τους Αγώνες του Παρισιού. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά και νέος αγωνιστικός καθοδηγητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, σε αυτή την προσπάθεια θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις NBAers. Ο Αλπερέν Σενγκούν των Χιούστον Ρόκετς αποτελεί το επίκεντρο της ομάδας, μαζί με τον Φουρκάν Κορκμάζ των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται ο Ονουράλπ Μπιτίμ, ο οποίος απασχόλησε τον Παναθηναϊκό πριν καταλήξει στους Σικάγο Μπουλς, αλλά και ο Ομέρ Γιουρτσέβεν

Ο τελευταίος, τον οποίο το Sportal πριν λίγο καιρό τον συνάντησε στην Ξάνθη, πλέον ανήκει στους Γιούτα Τζαζ και μαζί με τον Σενγκούν έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες να συνθέσουν ένα από τα πιο δυναμικά δίδυμα ψηλών σε ολόκληρη την Ευρώπη και πάνω τους θα στηρίξουν γενικά το μέλλον τους οι Τούρκοι. 

Οι υπόλοιποι διεθνείς είναι ο Σερτάκ Σανλί και ο Σεμούς Χάζερ της Φενέρμπαχτσέ, ο Γιγκιτσάν Σαϊμπίρ της Μπούρσασπορ, o Σαντίκ Καμπάτσα της Γαλατασαράι, o Σινάν Σιπάχι της Καρσίγιακα και οι Οκμπέν Ουλουμπάι (Τουρκ Τέλεκομ), Μπερκ Ουγκουρλού (Μπεσίκτας) και Ερτσάν Οσμανί (Νταρουσάφακα). 

Ντόντσιτς: «Είμαι ο αρχηγός της ομάδας και είναι τιμή μου, μία στιγμή υπερηφάνειας» (vid)
FIBA WORLD CUP

16:46 - 11.08.2023

Ντόντσιτς: «Είμαι ο αρχηγός της ομάδας και είναι τιμή μου, μία στιγμή υπερηφάνειας» (vid)

Στα 23 του ο Λούκα Ντόντσιτς εξηγεί πως όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Σλοβενίας, αλλά αισθάνεται υπεύθυνος για την αποτυχία για μία διάκριση στο Eurobasket του 2022. Τώρα, νοιώθει πιο έτοιμος για να ηγηθεί και μίλησε στην ισπανική As για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην ομάδα δεν υπάρχει ο Σκότι Ουίλμπεκιν για τον οποίο δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε, τον Εγκίν Αταμάν και την Ομοσπονδία, όμως, η πιο σημαντική απουσία είναι αυτή του Σεντί Οσμάν των Σαν Αντόνιο Σπερς.