Ντόντσιτς: «Είμαι ο αρχηγός της ομάδας και είναι τιμή μου, μία στιγμή υπερηφάνειας» (vid)

Λούκα Ντόντσιτς

i

© Intime

Ντόντσιτς: «Είμαι ο αρχηγός της ομάδας και είναι τιμή μου, μία στιγμή υπερηφάνειας» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:46 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 11.08.2023

Στα 23 του ο Λούκα Ντόντσιτς εξηγεί πως όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της Σλοβενίας, αλλά αισθάνεται υπεύθυνος για την αποτυχία για μία διάκριση στο Eurobasket του 2022. Τώρα, νοιώθει πιο έτοιμος για να ηγηθεί και μίλησε στην ισπανική As για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάποιοι αποφασίζουν να ξεκουραστούν, να κάνουν κάνα μπάνιο παραπάνω ή να... φυλάξουν δυνάμεις για τις ερχόμενες επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχουν βέβαια και οι τραυματίες, που ακόμα κι αν η ψυχή τους «πεθαίνει» για να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες, το σώμα τους αρνιέται! 

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι 23 ετών και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά στο μυαλό του αυτή τη στιγμή «μόνο ένας σημαντικός τραυματισμός μπορεί να με κρατήσει μακριά από την ομάδα. Θα είμαι πάντα εδώ, κάθε καλοκαίρι για την Σλοβενία», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική As λίγες ώρες πριν η επίλεκτη ομάδα της χώρας του, με αυτόν στη σύνθεσή της (φυσικά) αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας. 

Το να φοράει κανείς τη φανέλα με το εθνόσημο, πόσο μάλλον να είναι ο αρχηγός της, σύμφωνα με τον σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς και του ΝΒΑ ολόκληρου «είναι μία φοβερή εμπειρία. Είναι τιμή και μία στιγμή περηφάνιας. Μου ζήτησαν να ηγηθώ και είναι υποχρέωσή μου να κάνω το καλύτερο δυνατό». Βέβαια, γι' αυτόν -παρά το νεαρό της ηλικίας του- δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο καθώς «τον ίδιο ρόλο έχω και στους Μάβερικς», τώρα όμως με την εθνική ομάδα δεν θα έχει δίπλα του βασικά στελέχη των τελευταίων χρόνων. Ο Γκόραν Ντράγκιτς στα 37 του έχει σταματήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «αλλά έχω μάθει πολλά από αυτόν. Τον είδα να ηγείται στα αποδυτήρια και στο παρκέ στα Eurobasket». 

Μιας και αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η παγκόσμιο, ο Ντόντσιτς θυμήθηκε την εμπειρία του 2022 και τον αποκλεισμό από την Πολωνία. «Απογοήτευσα την ομάδα και τη χώρα με εκείνο το αποτέλεσμα. Ήταν δικό μου φταίξιμο που χάσαμε» και τώρα θέλει να δώσει μια απάντηση. 

Ο τραυματισμός του Βλάτκο Τσάντσαρ, ο οποίος θα χάσει το Eurobasket, αλλά και το ξεκίνημα της σεζόν με την ομάδα του (Ντένβερ Νάγκετς) αυξάνει τις απαιτήσεις που υπάρχουν, αλλά ψηλώνει και το επίπεδο δυσκολίας. 

Επίσημο: Εκτός εθνικής ο Γιάννης - Η ανακοίνωσή του
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:00 - 11.08.2023

Επίσημο: Εκτός εθνικής ο Γιάννης - Η ανακοίνωσή του

Όπως πρώτο σας μετέφερε το Sportal ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τί έγραψε ο ίδιος για την κατάστασή του και την απογοήτευσή του που δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Άπω Ανατολής!

Η Σλοβενία στο τουρνουά που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου, θα βρεθεί στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, μαζί με το Πράσινο Ακρωτήρι, την Γεωργία και την Βενεζουέλα