O Νέντοβιτς εξήγησε τους λόγους που δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νεμάνια Νέντοβιτς

i

©Intime

O Νέντοβιτς εξήγησε τους λόγους που δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νίκος Καλαμπάκας 14:29 - 11.08.2023

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι η τελευταία σημαντική απουσία της Σερβίας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, εξήγησε τους λόγους που δεν θα είναι στην Άπω Ανατολή με τους συμπαίκτες του.

Η Σερβία βλέπει πολλά πρωτοκλασάτα ονόματά της να μην μπορούν να τεθούν στη διάθεση του Πέτσιτς, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι ο τελευταίος που δήλωσε ότι δεν θα ταξιδέψει στην Άπω Ανατολή.

Η επιλογή αυτή έρχεται μετά από μια σειρά φιλικών αγώνων και την επιστροφή της Σερβίας από το τουρνουά Ακρόπολις που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Ο Νέντοβιτς μετέφερε την απόφασή του στον προπονητή του, Σβέτισλαβ Πέσιτς και στον διευθυντή της εθνικής ομάδας Ντράγκαν Τάρλατς.

Διευκρινίζοντας την του λόγους που τον οδήγησαν εκτός ομάδας, ο Νέντοβιτς δήλωσε:

«Πάντα υποστήριζα μια σταθερή δέσμευση για τη φανέλα, τη χώρα μου και την εθνική ομάδα. Αυτή η ακλόνητη αφοσίωση ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες, αισθάνομαι υποχρεωμένος να εξηγήσω τους λόγους για την αποχώρησή μου από την εθνική ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Ενώ έθεσα σταθερά τους υψηλότερους προσωπικούς στόχους, συνειδητοποίησα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας – την οποία πάντα ακολουθούσα με ενθουσιασμό – ότι αυτή τη στιγμή είμαι κάτω από το βέλτιστο επίπεδο απόδοσης που απαιτείται για να φέρουμε εις πέρας φιλοδοξίες της ομάδας μας», είπε αρχικά ο Νέντοβιτς.

«Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να εκπληρώσω τον ρόλο που μου ανατέθηκε, περιορίζοντας έτσι την πιθανή συνεισφορά μου στην εθνική ομάδα. Έχοντας κατά νου το συμφέρον της ομάδας και αναγνωρίζοντας ότι η συλλογικότητα υπερτερεί των ατομικών εκτιμήσεων, κοινοποίησα τα συναισθήματά μου στον προπονητή Σβέτισλαβ Πέσιτς. Απευθύνω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

Η Σερβία περιμένει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA που πλησιάζει με πολλές σημαντικές απουσίες, συμπεριλαμβανομένων των Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Αλεξέι Ποκουσέφκσι και Νεμάνια Νέντοβιτς.