Ο δρόμος που πρέπει να διανύσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στον τελικό της Euroleague

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας/ ©Intime

Ο δρόμος που πρέπει να διανύσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στον τελικό της Euroleague

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:28 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 15.04.2023

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη των playoffs, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν... ζόρικο δρόμο μέχρι τον τίτλο!

Η κανονική διάρκεια της Euroleague ολοκληρώθηκε, με τα ζευγάρια να σχηματίζονται και τον Ολυμπιακό να μαθαίνει την αντίπαλό του στα playoffs.

Πρόκειται για την Φενέρμπαχτσε, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να αποτελεί το εμπόδιο το οποίο θα πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να βρεθεί εκείνος στο Final Four του Κάουνας.

Ο νικητής του ζευγαριού του Ολυμπιακού θα τεθεί αντιμέτωπος με εκείνον από το Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τις δύο ομάδες να είναι οι μόνες που ήξεραν από την Μ.Πέμπτη πως θα τεθούν αντιμέτωπες.

Το δεύτερο ζευγάρι είναι εκείνο της Μπαρτσελόνα με τη Ζάλγκιρις, καθώς η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε της Βαλένθια και απέφυγε έτσι την Παρτίζαν, ενώ οι Λιθουανοί πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν απέναντι στη Μπάγερν.

Το τρίτο ζευγάρι είναι εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζοτς επικράτησε δύσκολα του Παναθηναϊκού και έτσι τερμάτισε 6, πέφτοντας έτσι πάνω στη Βασίλισσα και περσινή φιναλίστ της Euroleague.

Αναλυτικά οι διασταυρώσεις για το Final Four:

Ημιτελικοί:

1. Ολυμπιακός / Φενέρ - Μονακό / Μακάμπι Τελ Αβίβ

2. Μπαρτσελόνα / Ζάλγκιρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης / Παρτίζαν

Μικρός Τελικός:

Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

Τελικός

Νικητής 1 - Νικητής 2

Τα playoffs θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου, δηλαδή σε 10 περίπου ημέρες, ενώ το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, ώστε οι 4 ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη θέση τους στο Κάουνας να κάνουν τα... κουμάντα τους σχετικά.

Το Final Four του Κάουνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 19 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου.

Tags: