Ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει να αλλάξει ημερομηνία η τελευταία αγωνιστική

Ο ΕΣΑΚΕ δεν θέλει να αλλάξει ημερομηνία η τελευταία αγωνιστική

Πάρης Τσελεπίδης • 13:11 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η οριστικοποίηση της δεύτερης ημερομηνίας της διεξαγωγής του παιχνδιού Προμηθέας-ΑΕΚ στην Πάτρα παραμένει ερωτηματικό με το μόνο σίγουρο να είναι ότι στον ΕΣΑΚΕ δεν θέλουνε να μετακινηθεί η τελευταία αγωνιστική.

Προμηθέας και ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα δεν συμφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής του μεταξύ τους αναβληθέντα αγώνα. Εξ αρχής όταν πάρθηκε η απόφαση αναβολής του προγραμματισμένου τους παιχνιδιού για τις 18 Μαρτίου, η πρώτη ημερομηνία που είχε διαφανεί ήταν η 30η Μαρτίου. Ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουνε σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι στον ΕΣΑΚΕ δεν επιθυμούνε σε καμία περίπτωση μετακίνηση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας, ήτοι της 22ης, που είναι προγραμματισμένη για τις 8 ή 9 Απριλίου.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος καλείται να αποφασίσει σήμερα Δευτέρα (27/3) στη συνεδρίασή της. Από τη μια ο Προμηθέας δεν επιθυμεί το παιχνίδι να διεξαχθεί τελικά την προσεχή Πέμπτη (30/3) και έχει προτείνει το τζάμπολ του παιχνιδιού να οριστεί για ττην επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου. Ημερομηνία όμως που δεν βρίσκει σύμφωνη την ΑΕΚ.

«Μπουρλότο» στην Basket League: Η διαφωνία Προμηθέα - ΑΕΚ που απειλεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

00:13 - 27.03.2023

«Μπουρλότο» στην Basket League: Η διαφωνία Προμηθέα - ΑΕΚ που απειλεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα!

Προμηθέας και ΑΕΚ δεν συμφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής του μεταξύ τους αναβληθέντα αγώνα. Εξετάζεται ακόμη και η αναβολή της αγωνιστικής με απρόβλεπτες συνέπειες... Την λύση θα πρέπει να δώσει η Επιτροπή Πρωταθλήματος τη Δευτέρα (27/3) στη συνεδρίαση της.

Η πρόταση του Προμηθέα για μη διεξαγωγή του παιχνιδιού του την Πέμπτη (30/3) έχει να κάνει με το ότι αύριο (28/3), δηλαδή δύο μέρες πριν, έχει παιχνίδι με την Χάποελ στο Τελ Αβίβ για τη τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup. Όσον αφορά την ΑΕΚ, είναι θετική για την προσεχή Πέμπτη παρά το γεγονός ότι δυο μέρες μετά (1/4) αγωνίζεται στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ mateco, όχι όμως και για την επόμενη Παρασκευή αφού θα προέρχεται από το ευρωπαϊκό της ταξίδι στα Ιεροσόλυμα για το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της FIBA Basketball Champions League με την Χάποελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, όταν ο ΕΣΑΚΕ ανέβαλλε το παιχνίδι των δυο ομάδων λόγω της επιστροφής σε δόσεις της αποστολής του Προμηθέα από το Λονδίνο εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την επομένη της νίκης επί των Λάιονς, αυτό έγινε με την προϋποθέση να διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Το μόνο που δεν είχε πράξει στην περίπτωση αυτή ήταν να βγάλει και μια σχετική ανακοίνωση.