Ο Φραντς Βάγκνερ ξαναγράφει την ιστορία του μπάσκετ της Γερμανίας: «Ήμουν 1 έτους όταν παίξαμε ξανά ημιτελικά, περάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ»

Φραντς Βάγκνερ

Ο Φραντς Βάγκνερ ξαναγράφει την ιστορία του μπάσκετ της Γερμανίας: «Ήμουν 1 έτους όταν παίξαμε ξανά ημιτελικά, περάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ»

Χρήστος Τσάλτας 19:08 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:08 - 07.09.2023

Η Γερμανία ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι, έχοντας τον Φραντς Βάγκνερ στο 100% και έτοιμο να δώσει τα πάντα για την ομάδα του, γράφοντας ξανά μια χρυσή σελίδα.

Αποστολή στη Μανίλα

Μετά το 2002, η Γερμανία ζει και πάλι μεγάλες στιγμές. Από το Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις τα «πάντσερ» είχαν να βρεθούν ξανά στην τετράδα ενός τέτοιου τουρνουά, τότε που με τον Ντιρκ Νοβίτσκι σε ρόλο ηγέτη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, νικώντας στον μικρό τελικό τη Νέα Ζηλανδία.

Τώρα η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ έχει την ευκαιρία να παλέψει για το χρυσό μετάλλιο. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει από το εμπόδιο της Team USA, που μόνο ως αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι Αμερικανοί άλλωστε βρίσκονται στην Ασία μόνο για το χρυσό και το match up αυτό υπόσχεται δράση, συγκινήσεις και αγωνία ως το τέλος.

Για αυτή τη φουρνιά των Γερμανών το παιχνίδι της Παρασκευής είναι ιστορικό. Όπως και η πορεία της ομάδας ως τώρα, που μετράει 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Φραντς Βάγκνερ μάλιστα δεν έχει καθόλου εικόνα από την σπουδαία επιτυχία του 2002.

«Ήμουν 1 έτους όταν φτάσαμε ξανά στα ημιτελικά», απάντησε στη σχετική ερώτηση του Sportal, πριν αναφερεθί στο σπουδαίο κατόρθωμα της ομάδας του.

Για τον ίδιο άλλωστε η επιτυχία αυτή θέλει να λειτουργήσει ως εφαλτήριο, προκειμένου ακόμνα περισσότερα νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να συνεχίσει το άθλημα να αναπτύσσεται.

Η επιθυμία αυτή παραμένει ίδια από την πρώτη μέρα για τον άσο των Ορλάντο Μάτζικ. «Περάσαμε πολλά για να φτάσουμε εδώ και σαν γερμανικό μπάσκετ. Είναι πολύ ωραίο για μένα και για όλη την ομάδα να είναι εδώ και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά».

Στο παιχνίδι με την Team USA οι Γερμανοί θα χρειαστούν την καλή και ηγετική παρουσία του Ντένις Σρούντερ. Απέναντι στην Λετονία ο πλέι μέικερ των Τορόντο Ράπτορς τα... έσπαε, μετρώντας 4/26 σουτ, αλλά και 4 λάθη, τα οποία όμως δεν κόστισαν στην ομάδα του.

Τον ρωτήσαμε για το επίπεδο αυτοπεποίθησης του χαρισματικού πλέι μέικερ, για να εξηγήσει πως «το επίπεδο αυτοπεποίθησης είναι υψηλό. Ξέρω και για τον Ντένις πως έιναι υψηλό αλλά και για όλη την ομάδα. Αν έχετε δει σε όλο το τουρνουά, δεν έχει κάνει δεύτερο διαδοχικό κακό παιχνίδι. Περιμένουμε να έχει καλό παιχνίδι. Ό,,τι κι αν γίνει όμως θα είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Το παιχνίδι με την Λετονία ήταν ξεχωριστό, γιατί σήμανε την επιστροφή του στη δράση έπειτα από περίπου 10 μέρες αποχής, λόγω του διαστρέμματος που υπέστη. Τώρα όμως επανήλθε στο 100%, κάτι που έδειξε κόντρα στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι, με το impact του πάνω στο παρκέ να είναι ειδοποιός διαφορά.

Τις τελευταίες μέρες άλλωστε ακολούθησε συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να επανέλθει στο 100%β και να μην νιώθει πόνο. «Δεν ξέρω πόσο κακόις ήταν ο τραυματισμός. Πηγαίνω μέρα με τη νέρα. Έκανα όλη τη διαδικασία στο μέγιστο βαθμό και τις τελευταίες μέρες δούλεψα στο παρκέ, κάνοντας όσα χρειάζονται και τώρα είμαι σε θέση να παίξω», ήταν τα λόγια του, αποχωρώντας στη συνέχεια από τη Ninoy Aquino Arena, στην οποία βρέθηκε μαζί με τους Ντένις Σρούντερ, Τζούστους Χόλατζ και Νιλς Γκιφάι, για την προεραιτική προπόνηση της Γερμανίας.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.