O Γιόκιτς τα... βρήκε με τον Ίσμπια, αλλά παραλίγο να τσακωθεί με τον Ντουράντ (vid)

O Γιόκιτς τα... βρήκε με τον Ίσμπια, αλλά παραλίγο να τσακωθεί με τον Ντουράντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:23 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:26 - 10.05.2023

Πριν το τζάμπολ ο Νίκολα Γιόκιτς πήγε και συνάντησε τον ιδιοκτήτη των Σανς, Ματ Ίσμπια, για να κλείσει η παρεξήγηση και... έκλεισε. Λίγο αργότερα ο Κέβιν Ντουράντ έσπρωξε τον Σέρβο και πήρε τεχνική ποινή.

Ήθελε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους Σανς πριν μπει στο γήπεδο για να τους νικήσει. Έτσι, αποφάσισε να συμφιλιωθεί με τον ιδιοκτήτη των αντιπάλων του. Με το που πάτησε το παρκέ για την βασική του προθέρμανση εν όψει του Game 5, εντόπισε με το βλέμμα του τον Ματ Ίσμπια στα court seats της Ball Arena του Ντένβερ.  

Τον πλησίασε χαμογελαστός και του έδωσε τη μπάλα. Μετά αγκαλιάστηκαν και το θεσμό επεισόδιο που είχαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου παιχνιδιού αφέθηκε στην άκρη. Ο Σέρβος σέντερ είχε ρίξει αγκωνιά στον Ίσμπια στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς στο Φοίνιξ και ήταν εκνευρισμένος επειδή δεν του έδωσε αμέσως τη μπάλα. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

07:48 - 10.05.2023

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Οι Σίξερς νίκησαν για δεύτερη φορά στη Βοστώνη, αυτή τη φορά όχι με τα σουτ του Χάρντεν, αλλά με την κυριαρχική παρουσία του Τζοέλ Εμπίντ. Προηγούνται με 3-2 των Σέλτικς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Ντένβερ Νάγκετς που διέλυσαν τους Σανς στο Game 5.

Όταν του είπαν πως αυτός που έσπρωξε ήταν ο ιδιοκτήτης των Ήλιων εκείνος με... βραστό αίμα ακόμα είχε πει πως «δεν με ενδιαφέρει». Τώρα, που ηρέμισε και αφού είχε προηγηθεί η σπουδαία του εμφάνιση και το 3-2 υπέρ της ομάδας του, ήταν λογικός και γεμάτος όρεξη για χιούμορ. «Ελπίζω να πληρώσει αυτός το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε», είπε γελώντας και αναφερόμενος στα 25.000 δολάρια με τα οποία τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ για την συμπεριφορά του. 

Οι... σπρωξιές πάντως, δεν έλειψαν και από το πέμπτο παιχνίδι. Αυτή τη φορά βέβαια, ο Joker ήταν το θύμα και όχι ο θύτης. Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου και συγκεκριμένα λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτή ολοκληρωθεί με το σκορ στο +20 για το Ντένβερ (89-69) ο Κέβιν Ντουράντ μαζί με τους συμπαίκτες του διαμαρτύρονταν για μία φάση στους διαιτητές. 

Ο Γιόκιτς αποφάσισε να πλησιάσει για να δει τι γίνεται, ο Τζοκ Λαντέιλ τον απόθησε προς στιγμή, αλλά αυτός επέμεινε. Πήγε δίπλα στον Κέβιν Ντουράντ και τότε δέχθηκε ένα σπρώξιμο από τον σούπερ σταρ του Φοίνιξ. Εφυγε δύο μέτρα πίσω με θεαματικό τρόπο και ο ρέφερι χρέωσε με τεχνική ποινή τον Ντουράντ. Ως εκεί! Τα πράγματα ηρέμισαν απ' ευθείας και οι Σβόλοι συνέχισαν τον έργο τους μέχρι την τελική (εύκολη) επικράτηση.