Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Οι Σίξερς νίκησαν για δεύτερη φορά στη Βοστώνη, αυτή τη φορά όχι με τα σουτ του Χάρντεν, αλλά με την κυριαρχική παρουσία του Τζοέλ Εμπίντ. Προηγούνται με 3-2 των Σέλτικς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Ντένβερ Νάγκετς που διέλυσαν τους Σανς στο Game 5.

Ο Τζοέλ Εμπίντ στην πρώτη νίκη των Σίξερς στη Βοστώνη, δηλαδή στην πρεμιέρα της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής, δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του. Είχε χτυπήσει στο γόνατο στον πρώτο γύρο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς και χρειαζόταν λίγο χρόνο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. 

Τότε, ο Τζέιμς Χάρντεν είχε διαλύσει τους Σέλτικς και είχε καταργήσει το πλεονέκτημα της έδρας τους. Το ίδιο έκανε και στο τέταρτο παιχνίδι όταν ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Τώρα, ο Καμερουνέζος σέντερ ήταν εκεί και μάλιστα ήταν... αδυσώπητος. Έβαλε 21 πόντους μέχρι το ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 33, ενώ είχε 7 ριμπάουντ και 4 μπλοκ. 

O ΛεΜπρόν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από το 3-1 και οι Ουόριορς προσπαθούν να... σηκωθούν
NBA

13:09 - 09.05.2023

O ΛεΜπρόν δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από το 3-1 και οι Ουόριορς προσπαθούν να... σηκωθούν

Ένα δυσοίωνο στατιστικό κάνει δύσκολη την επιβίωση των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα ημιτελικά της Δύσης, ενώ ο κόουτς Στιβ Κερ έχει παράπονα από τους διαιτητές για τα flopping Λεικερς που σημείωσε.

Άφησε στο «μηδέν» τον Αλ Χόρφορντ και δεν επέτρεψε -αυτή τη φορά- σε κανέναν Κέλτη να τον κάνει να αισθανθεί άβολα. Έπαιξε ως MVP του πρωταθλήματος και έδειξε πως μόνο τυχαία δεν πήρε σπίτι του το αγαλματάκι της προσωπική διάκρισης. Τώρα είναι η ώρα και για μία… ομαδική. 

Μετά την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της Φιλαδέλφεια με 115-103 κι ενώ πέρασαν ευχάριστα και άνετα στο Game 5, χρειάζονται άλλη μία επιτυχία για να οδηγηθούν στους τελικούς της περιφέρειας. Το ταλέντο τους ανήκει σε αυτό το επίπεδο, απλώς τώρα έδειξαν πως έχουν και τον χαρακτήρα για να τα καταφέρουν. 

Στο μεταξύ, οι Νάγκετς επέστρεψαν στο Ντένβερ μετά τις δύο ήττες στο Φοίνιξ και αυτή τη φορά δεν επέτρεψαν στους Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ να κάνουν... πάρτι. Τους επέτρεψαν να σκοράρουν, αλλά μόνο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι δύο σούπερ σταρ και ασταμάτητοι σκόρερ των Σανς ήταν άστοχοι αυτή τη φορα. Πιο άστοχοι από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς. Ο Μπούκερ είχε 28 πόντους με 8/19 σουτ και ο Ντουράντ 26 με 10/24

Υπό αυτές τις συνθήκες και με τον Κρις Πολ να παραμένει τραυματίας ήταν καταδικασμένοι από τον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του, που όπως και οι Σίξερς χρειάζονται άλλη μία νίκη για να φθάσουν τις τέσσερις και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της περιφέρειας. Εκεί που τους Νάγκετς τους περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Λέικερς-Ουόριορς (3-1) και τη Φιλαδέλφεια αυτός που θα... περάσει από το Χιτ-Νικς (3-1). 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Τετάρτης (10/5)

Μπόστον Σέλτικς (2) - Φιλαδέλφεια Σίξερς (3): 103-115
Ντένβερ Νάγκετς (3) - Φοίνιξ Σανς (2): 118-102

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Πέμπτης (11/5)

02:30 / Νιου Γιορκ Νικς (1) - Μαϊάμι Χιτ (3)
05:00 / Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (1) - Λ.Α. Λέικερς (3)

NBA Play Offs 2023