O Κρις Πολ ετοιμάζεται για το Game 6 και οι Σανς τον έχουν ανάγκη

O Κρις Πολ ετοιμάζεται για το Game 6 και οι Σανς τον έχουν ανάγκη

Γιώργος Γαβριλάκης 06:51 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 09.05.2023

Δεν αγωνίστηκε στο τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το πέμπτο, αλλά ο Κρις Πολ κάνει ότι περνάει από χέρι του για να ξεπεράσει τον τραυματισμό στο πόδι του. Οι Σανς επέστρεψαν από το 0-2, ισοφάρισαν τη σειρά με τους Νάγκετς σε 2-2 και τώρα τον έχουν ανάγκη.

O προσαγωγός του Κρις Πολ τον ενοχλεί ακόμα. Εξαιτίας του δεν αγωνίστηκε στο τρίτο και στο τέταρτο παιχνίδι κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά η ομάδα του τα κατάφερε. Οι Σανς νίκησαν και στα δύο ματς στο Φοίνιξ και ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2. Οι Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ (...ειδικά ο Μπούκερ) ήταν ασταμάτητοι και κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς τον οργανωτή των επιθέσεών της ομάδας τους. 

Ο 37χρονος Πολ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί και στο επόμενο παιχνίδι (στο Ντένβερ) αλλά προετοιμάζεται για να επιστρέψει στο Game 6. 

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)
NBA

06:01 - 09.05.2023

Δεν χαρίζονται οι Χιτ, νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς και πλησιάζουν τους τελικούς της Ανατολής (vids)

Οι Μαϊάμι Χιτ με πρωταγωνιστές τους Τζίμι Μπάτλερ και Μπαμ Αντεμπάγιο νίκησαν (109-101) τους Νικς, προηγούνται με 3-1 και είναι έτοιμοι να παίξουν για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους τελικούς της περιφέρειάς τους.

Αυτό κάνει τους Ήλιους αισιόδοξους για την εξέλιξη της σειράς που ξεκίνησε με δύο νίκες των Σβόλων, αλλά δεν συνεχίστηκε γι’ αυτούς με την ίδια ευκολία, παρά το γεγονός ότι ο Νίκολα Γιόκιτς δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα του. 

O τραυματισμός του Κρις Πολ επιβεβαίωσε την αρχική πρόβλεψη ότι θα χάσει τουλάχιστον τρία παιχνίδια, αλλά μιας και θα υπάρξει σίγουρα πέμπτο και έκτο ματς (ίσως και έβδομο) κάνει τα πάντα για να επανεμφανιστεί και να κάνει τη διαφορά. 

Τελείωσε την κανονική διάρκεια με 13,9 πόντους (τους λιγότερους στην καριέρα του) και με 8,9 ασίστ. Στα play offs μέχρι στιγμής έχει 12,4 πόντους και 7,4 ασίστ. Δεν διαθέτει την φρεσκάδα του παρελθόντος, αλλά σίγουρα με αυτόν στον παρκέ το Φοίνιξ αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και η δημιουργία γίνεται πιο εύκολη διαδικασία.

Στα δύο παιχνίδια της σειράς με τους Νάγκετς που δεν αγωνίστηκε, τη θέση του στην πρώτη πεντάδα πήρε ο Κάμερον Πέιν. Απέτυχε όμως, να προσφέρει ανάλογες με του Πολ υπηρεσίες. Είχε 7 πόντους και 6 ασίστ στο Game 3, ενώ στο επόμενο περιορίστηκε ακόμα περισσότερο: 5 πόντοι, 4 ασίστ. 

Αν δεν ήταν το δίδυμο Μπούκερ-Ντουράντ σε τεράστια επίπεδα παραγωγής πόντων, τότε η απουσία του Πολ θα ήταν καταδικαστική.